Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přerov kvůli opravě zavřel na půl roku plavecký areál. Náhradou je vyhřívaný venkovní bazén

Od května se rozběhla rozsáhlá rekonstrukce poškozené bazénové vany v přerovském plaveckém areálu. Po 45 letech fungování je nutná oprava, dnem bazénu už prosakovala voda. S více než měsíčním předstihem oproti minulým sezonám se otevřel venkovní pětadvacetimetrový bazén, který je provizorní náhradou pro příznivce plavání.

Náklady na rekonstrukci přesáhnou částku 22 milionů korun. „Bazén byl v provozu do pátku 28. dubna. Od pátku jsme poté přes víkend vypouštěli vodu a z naší strany proběhly nutné přípravné práce tak, aby dnes mohli stavebníci nastoupit,“ uvedl jednatel městské společnosti Sportovišt Přerov Petr Kouba (ODS). Kvůli rekonstrukci vnitřního bazénu v plaveckém areálu a očekávané vysoké hlučnosti při stavebních pracích se zároveň ode dneška do 8. května uzavřela pro zájemce sauna v plaveckém areálu. Odborníci vyhodnotí dopad stavby na provoz sauny a rozhodnou o jejím dalším provozu.

Město jako náhradu za uzavření padesátimetrového bazénu otevřelo dnes časně ráno venkovní bazén o délce 25 metrů. Obvykle se otevírá až v polovině června. Využili jej ihned první plavci. „Dnes v 09:00 se otevřely brány z ulice Brabansko a už jsme dopoledne měli první tři návštěvníky, kteří si pochvalovali teplotu vody 26 stupňů. Voda je vyhřívaná,“ doplnil jednatel Kouba. Členové plaveckých spolků však venkovní bazén využili již od 06:00. Během května bude venkovní bazén pro veřejnost přístupný od 09:00 do 17:00, v červnu bude doba prodloužena.

Konflikty nepřizpůsobivých i opilci u obchodních domů. Přerov posílí dohled policie

Policisté a strážníci městské policie by se podle zástupců vedení Přerova měli intenzivněji zaměřit na dodržování pořádku na veřejných místech ve městě. Obyvatele města trápí opilci či osoby bez domova například u obchodní galerie Přerov či v...

Nová bazénová vana nahradí tu dosavadní, ve které se již objevily mikrotrhliny a prosakuje tudy voda. Zatímco bazén bude půl roku zavřený, dělníci budou sanovat podkladní vrstvy, vybourávat staré keramické obklady a nahrazovat je novými. Součástí zakázky je i oprava přelivných žlábků a ochozových ploch bazénu, nové budou i startovací bloky.

Problémy s bazénovou vanou se objevily ve chvíli, když byl bazén kvůli covidu pro veřejnost uzavřený; vzedmula se tehdy část dna. Odborníci tehdy vodu vypustili a část opravili, za pár týdnů se však situace opakovala v jiném místě. Zapříčinila to narušená stará hydroizolační vrstva. O výměnu vany se postará Přerovská stavební společnost, která jako jediná projevila o zakázku zájem.

Poslední zásadnější opravu podstoupil přerovský plavecký areál v roce 2011, do investic šlo tehdy asi 60 milionů korun. V kryté části bazénu vznikla například divoká řeka, Kneippův chodník na promasírování chodidel, upravil se dětský bazén i jeho zázemí. Areál získal také ocenění za ekologický přístup, voda do něj putuje přes předúpravnu z místního potoka Strhanec, k ohřevu vody přispívají také solární kolektory.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Bazén, koupaliště, krytý bazén, Přerov, rekonstrukce, oprava, bazén Přerov, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov kvůli opravě zavřel na půl roku plavecký areál. Náhradou je vyhřívaný venkovní bazén  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.