Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Obec Stará Červená Voda podnikne kroky proti větrným elektrárnám. Rozhodli o tom občané

Obyvatelé Staré Červené Vody rozhodli v místním referendu o tom, aby vedení obce podniklo veškeré možné kroky proti vzniku větrných elektráren. Pro tento krok hlasovalo dnes 235 lidí. K referendu celkově přišlo 293 lidí z 507 obyvatel obce. Uvedla to obec na svých webových stránkách.

Obec tvoří osady Stará, Nová a Dolní Voda v údolí Červeného potoka. Soukromý investor z Prahy chce v katastrálním území Dolní a Staré Červené Voda postavit dohromady pět větrných elektráren a dva fotovoltaické parky o celkovém výkonu 1 MW a více.

Podle zástupců obce by měl takovýto projekt dlouhodobé dopady na možný rozvoj obce, životní prostředí a ráz místní krajiny. Na druhou stranu by ale mohl zajistit obci finanční přínos.

Referendum začalo dnes v 8 hodin ráno a lidé mohli hlasovat až do šesté hodiny večerní. Vedení obce vyhlásilo referendum na základě petice, pod kterou se podepsalo 308 občanů, kteří s investicí nesouhlasili. Z výsledků referenda je tak jasné, že obec bude odteď podnikat proti této výstavbě veškeré možné kroky.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto csve.cz

Štítky Stará Červená Voda, fotovoltaika, obnovitelné zdroje, větrné elektrárny, referendum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obec Stará Červená Voda podnikne kroky proti větrným elektrárnám. Rozhodli o tom občané  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.