Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na návštěvě před posláním životopisu: Honeywell Olomouc otevírá každý měsíc své haly veřejnosti

PR článek

Nekupovat zajíce v pytli, poučka platná napříč oblastmi lidského života, má své opodstatnění i při výběru zaměstnání. S komplexním poznáním pracovní nabídky i pracoviště pomáhá potenciálním uchazečům progresivní strojírenská firma Honeywell Aerospace Olomouc. Do výrobních prostor zaměřených na letecké motory se může během speciálních dnů pro veřejnost podívat každý člověk starší dvanácti let.

Areál firmy Honeywell Aerospace Olomouc (HAO) v Hlubočkách přibližně dvanáct kilometrů od centra hanácké metropole se zájemcům otevírá každý první čtvrtek v měsíci, s prohlídkami výrobních prostor začal klíčový dodavatel leteckého průmyslu loni v srpnu s cílem ještě lépe představit strojírenskou společnost v regionu.

„Umožňujeme komukoliv, kdo je starší dvanácti let, k nám přijít a dozvědět se, kdo jsme a jak vypadá naše výroba. Akce je určená nejen pro budoucí kandidáty, kteří uvažují o přihlášce do výběrového řízení, ale třeba také pro rodiče s dospívajícími dětmi, které přemýšlí o své kariérní dráze a uvažují nad studiem a budoucí práci ve strojírenství. A může přijít široká veřejnost, i třeba příbuzní od našich zaměstnanců, aby se podívali, kde jejich máma, táta nebo třeba bratr pracují. Jde zkrátka o to, seznámit se s tím, co Honeywell Aerospace Olomouc dělá,“ vysvětluje s úsměvem HR manažerka Honeywell Aerospace Olomouc Petra Čermáková.

Po předchozí online registraci tak přichází i v květnovém termínu exkurze sedm mužů a žen, které rozličné důvody přilákaly na přibližně hodinu a půl trvající návštěvu výrobního podniku. Někdo chce zblízka pozorovat speciální pokročilé procesy precizní výroby statických částí leteckých motorů či pomocných energetických jednotek, další vzpomíná na období po škole, které strávil v HAO. „Honeywell byl moje první zaměstnání a inspiraci z té doby čerpám do teď, co se týče například štíhlé výroby podle Six Sigma a s metodou 5S. Člověk získá k práci respekt a může se učit a posouvat. Je to už deset let a jsem rád, že tady vidím kolegy, se kterými jsem v té době pracoval,“ říká Jaroslav chvíli po úvodní prezentaci a bezpečnostním školení, kterým musí každý návštěvník projít. On už ale vše moc dobře zná a i pro supervisora Martin Koukala, který vede návštěvu přes trojici moderně vybavených hal, je stále povědomou tváří.

Podle manažerky oddělení lidských zdrojů Petry Čermákové má olomoucká divize mezinárodní firmy Honeywell stanovený náborový cíl deseti nových pracovníků měsíčně. „Návštěva může pomoci například váhavým lidem, kteří přemýšlí o poslání životopisu. Mohou se přijít podívat nejdříve nanečisto a pak se přihlásit,“ říká vlídně personalistka. A přesně s takovým cílem přišel na Den otevřených dveří další návštěvník. „Odešel jsem z mé předchozí práce v Prostějově a hledám si nové zaměstnání. Poslal jsem do Honeywellu životopis a chtěl jsem vidět, jak to vypadá ve výrobě z pohledu hlučnosti nebo třeba čistoty. A taky abych věděl, co se tady všechno dělá. Za mě je vše v pořádku, je to i lepší, než jsem si představoval. Teď se tedy budu rozhodovat, jak dál,“ přemítá Jan, jeden z účastníků čtvrteční exkurze.

Po nahlédnutí do prostředí pokročilých výrobních procesů, které zahrnuje například pracoviště laserového řezaní a vrtání, sekci s vakuovými pecemi či halu s moderními pětiosými obráběcími centry, přemýšlí nad technologií, jež ho nejvíc zaujala. „Zajímavé pro mě bylo třeba svařování v kopuli bez přístupu vzduchu, s podobným postupem jsem se nesetkal,“ pousměje se mladík z Prostějovska.

Po zkušených a technicky zdatných pracovnících je ve výrobních podnicích nejen v Olomouckém kraji značná poptávka, HAO však chce podle Petry Čermákové dát možnost všem lidem, kteří mají zájem naučit se novým věcem. A s tím v Hlubočkách – Mariánském údolí každému začínajícímu pracovníkovi ochotně pomohou. Pro výrobu dílců, na které se mohou každý den spolehnout cestující i ve velkých dopravních letadlech značky Boeing či Airbus po celém světě, je nutná přesnost a týmová spolupráce.

Vstup a první krok do neznáma v podobě veliké firmy bývá náročný a s tím pomáhá v HAO vlastní školící středisko. „Každý nováček má nadstandardní péči, nemůžeme si ve výrobě dovolit chyby. Je jasné, že letadlo nejde v případě problému v průběhu cesty snadno odstavit jako auto u krajnice,“ podotkne supervisor Martin Koukal.

Zatímco požadavky na špičkovou kvalitu se nemohou z pochopitelných důvodů nijak měnit, značně flexibilní je HAO v oblasti benefitů a bonusů pro své zaměstnance. Kromě nadstandardní a každoročně navyšované mzdy se jedná například o celou řadu příplatků, příspěvky na penzijní připojištění, dopravu, sport a relaxaci i extra výkonové ohodnocení. Velmi oblíbenou výhodou je i bezplatná konzumace nápojů z kávovarů v občerstvovacích zónách firmy. Zaměstnancům je také k dispozici zdravotní ordinace a zdarma jsou přímo v areálu i služby odborníků z oblasti fyzioterapie. Kompletní informace o pracovních nabídkách i možnost přihlásit se na další Den otevřených dveří najdou zájemci na webových stránkách spickovastrojarina.cz.

„Snažíme se neustále sledovat trendy, abychom věděli, jaké bonusy jsou pro zaměstnance atraktivní. V HAO jsme jeden tým a chceme zapojovat kohokoliv a nebrat ohledy na předsudky,“ uzavírá s připomenutím základních bodů firemní kultury HR manažerka Petra Čermáková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Práce, benefity, nábor, Honeywell Aerospace, Honeywell Olomouc, Den otevřených dveří, zaměstnání, výroba, letecký průmysl, strojírenství, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na návštěvě před posláním životopisu: Honeywell Olomouc otevírá každý měsíc své haly veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.