Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Prima FRESH Festival v Olomouci bude nabitý chutěmi, zážitky a zábavou

PR článek

Víte, jak chutnají žabí stehýnka? Vyzkoušeli jste už grilovanou chobotnici? Láká vás maso z krokodýla nebo zebry? Top gastronomické zážitky přinese do Olomouce vůbec poprvé Prima FRESH festival. Přijdětena Výstaviště Flora v pátek a sobotu 26. a 27. 5.

Když se do vaření pustí Zdeněk Pohlreich a jeho tým v Café Imperial ve spolupráci s kuchaři z vyhlášené Valoria Restaurant vznikne z toho naprosto fantastické menu. Servírovat se bude třeba grilovaná chobotnice s wasabi omáčkou nebo halibut s lanýžovou omáčkou nebo Thai Surf & Turf, tygří krevety, chashu pečený bůček s kimchi majonézou. 

Český Národní tým kuchařů a cukrářů se předvede v plné síle a ve své kuchyni vykouzlí koncert pro chuťové pohárky. Co takhle dát si králičí hřbet s hořčičnou omáčkou, presovaný bůček a bramborové rösti s pečeným zelím nebo telecí hřbet s lanýžovou nádivkou a celerovým pyré?

Zní to možná zvláštně a exoticky, ale chutnat to bude božsky. Řeč je o nabídce Restaurantu U Sapíků, kde se bude servírovat lososový Gravlax s chřestem a citronovým curdem, telecí se smržovým sosem nebo kančí pršut s okurkami cornichons.

Kuchařský rondon oblékne na festivalu také Marcel Ihnačák a tým jeho restaurace, kterým pod rukama budou vznikat neskutečné pochoutky. Na menu se objeví například žabí stehýnka balená v pancette nebo petrželový krém caramel.

„Šéfkuchař Filip Töpfer a jeho Extrémní catering nebude na festivalu poprvé, nicméně menu bude opět originální,“ říká ředitel festivalu Petr Jirásek. Kde jinde ochutnat fermentované listy kaktusu, trhané maso ze zebry, krokodýlí ceviche nebo kousky holubího masa restované na skořicovém másle v polévce z dýně pečené na žhavých kamenech. 

Mezi hvězdami gastronomického nebe se rozhodně neztratí ani moravské podniky. V Olomouci si festivalové menu přichystal tým Mutant Fast Food Catering, Bistro Helen, Maso v housce nebo GRILL PUB Pod Lipami.

Nejvýhodnější vstupenka se dá pořídit v předprodeji. Dvoudenní vstupenka se skleničkou z edice Prima FRESH festivalu od Crystalexu je za 249 Kč.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky festival, Prima Fresh, Olomouc, maso, omáčka, Zdeněk Pohlreich, zábava, Marcel Ihnačák, zebra, Crystalex

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prima FRESH Festival v Olomouci bude nabitý chutěmi, zážitky a zábavou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.