Počasí dnes20 °C, zítra25 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Letní brigáda na pomoc městu. Studenti v Šumperku si mohou přivydělat péčí o veřejný prostor

Město Šumperk připravuje nabídku letních brigád pro místní středoškolské studenty. Ti se budou moct podílet na údržbě městské zeleně či vybavení veřejného prostoru. Sezonní práce nabídnou studentům Podniky města Šumperka, odměna se má pohybovat okolo 110 korun za hodinu.

Letní brigády podniky tímto způsobem městské podniky v Šumperku nabízejí letos poprvé, navazují ovšem na podobnou tradici z let minulých. V Olomouckém kraji patří tyto nabídky mezi ojedinělé.

Letní brigády jsou určeny studentům středních škol a učilišť s trvalým bydlištěm v Šumperku ve věku od 15 do 18 let. „Jde o vstřícnost, snahu pomoci mladým lidem sehnat dobrou brigádu. Sám vím, jaký to byl vždy problém každé léto práci sehnat, dělávali jsme to hlavně přes známé. Chtěli jsme tedy, aby mladí lidé měli tuto možnost. Zároveň se těmito brigádami, kdy například budou spravovat městský mobiliář nebo plít záhony, může budovat integrita mladých vůči městu. Vidí, že aby město vypadalo pěkně, stojí to práci," uvedl člen správní rady Podniků města Šumperka Ondřej Polák.

Šumperské kino Oko projde rekonstrukcí, získá i komorní a komfortnější kinosál Očko

Ještě atraktivnější podmínky pro příznivce filmů nabídne šumperské kino Oko. Hojně navštěvované kulturní zařízení projde rekonstrukcí prvního patra, kde vznikne komornější kinosál. Investice rozpočtovaná přibližně na 18 milionů korun zahrnuje...

Letní brigády pro středoškolské studenty organizované městem navazují na tradici komise mladých, která je podle Poláka organizovala zhruba před osmi lety. „Mělo to tehdy velký úspěch, hlásilo se hodně mladých lidí, tehdy na to byly i pořadníky. Nyní program brigád pro mladé znovu rozjíždíme, věřím, že to bude mít stejný úspěch jako před lety v Šumperku," doplnil Polák.

Pracovní turnusy budou pro studenty týdenní. „Přesné informace včetně termínů jednotlivých pracovních turnusů budou známy na konci května, zájemci o brigády se však mohou hlásit již nyní. Pokud bude přihlášek více než pracovních míst, rozhodovat bude pořadí, v jakém se zájemci o brigády přihlásili,“ dodal Polák. Mladí lidé se mohou registrovat prostřednictvím e-mailu administrativa@pms-spk.cz nebo telefonicky na čísle 583 212 261.

Podobné městem organizované brigády jsou v Olomouckém kraji výjimkou. Například radnice v Prostějově pravidelně zaměstnává studenty v informačním centru. „U nás na radnici jsou přes léto brigádníci ze Střední odborné školy podnikání a obchodu, zajišťují společně s pracovnicemi Turistického informačního centra komentované prohlídky radnice a věže a dále zajišťují víkendové prohlídky města. Toto běží u nás už řadu let,“ řekla mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová. V Přerově ani v Olomouci podobné brigády města nenabízejí, v Zábřehu studenty v případě zájmu odkazují přímo na technické služby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šumperk

Štítky Práce, brigáda, studentská brigáda, letní brigáda, Šumperk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní brigáda na pomoc městu. Studenti v Šumperku si mohou přivydělat péčí o veřejný prostor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.