Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Na náměstí v Prostějově opět fungují mlžítka. Meteorologové předpovídají vedra a bouřky s kroupami

Návštěvníci centra Prostějova se v parných dnech budou moci opět osvěžit díky dvěma mlžítkům, které sem nyní radnice nainstalovala. Jedno zařízení je v centrální části náměstí u pítka a druhé na dlážděné ploše před budovou muzea. Mezi lidmi se těší velké oblibě.

Přerovské náměstí dostane nové mlžné brány. Nákup schválili radní města

Nové mlžné brány, které mají v létě lidem zpříjemnit pobyt na rozpáleném hlavním náměstí v Přerově, hodlá pořídit zdejší radnice. Stávající rozprašovače obyvatelé kritizovali, že se na náměstí nehodí, a tak město koupí nové. Součástí dodávky budou...

Pro tento týden meteorologové předpovídají tropické teploty, prostějovská radnice proto na centrální náměstí T. G. Masaryka nainstalovala dvě mlžící sprchy. Jedno zařízení je umístěno v centrální části náměstí u pítka a druhé na dlážděné ploše před budovou prostějovského muzea. 

Nerezová mlžící sprcha ve tvaru hokejky má dvě úsporné trysky, které regulují proud vody. Tlačítkové ovládáním zajišťuje šetřenou spotřebu. Mlžící sprchy jsou napojeny na rozvod pitné vody u pítka a na podzemní hydrant před budovou muzea a lidé si je pochvalují, protože poskytují vzpruhu v parných letních dnech. 

"Předpokládáme, že mlžítka ocení lidé hlavně v horkých dnech. Osvědčila se i v jiných českých a moravských městech a také v Prostějově budou doplňovat funkci kašen a zeleně," uvedl náměstek primátora Prostějova pro komunální oblast Jiří Pospíšil (Pévéčko). Město Prostějov pořídilo mlžítka za téměř 70 tisíc korun už v loňském roce, letos je tak čeká druhá sezona.

Meteorologové předpovídají vedra

"Nad střední Evropou se bude vlnit studená fronta, před ní k nám bude proudit teplý vzduch od jihozápadu. Dnes bude jasno až polojasno, nejvyšší teploty 31 stupňů Celsia. Ve středu bude polojasno, k večeru od západu přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty 28 až 31 stupňů. Večer a v noci na čtvrtek se mohou ojediněle vyskytnout bouřky se silnými nárazy větru a kroupami," uvedl v předpovědi pro Olomoucký kraj Tomáš Ostrožlík z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Na čtvrtek pak meteorologové hlásí až 32 stupňů Celsia, později odpoledne a večer nevylučují bouřky, silné nárazy větru, kroupy a přívalové srážky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Prostějov

Štítky Prostějov, mlžítka, sprcha, horko, vedro, osvěžení, předpověď, bouřka, Jiří Pospíšil, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

tam se mlži aji na radhauzu :-)

Středa, 21. června 2023, 06:15Odpovědět

Na náměstí v Prostějově opět fungují mlžítka. Meteorologové předpovídají vedra a bouřky s kroupami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.