Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Jak to vypadá na přerovském náměstí? Lidé to teď mohou zjistit díky webkameře

Na webových stránkách města Přerov mohou lidé od středy sledovat, co se zrovna děje na Masarykově náměstí. Na Městský dům byla nainstalována kamera, která centrum města neustále snímá. V příštím roce obyvatelé uvidí třeba rekonstrukci budovy bývalého Emosu.

Právě s přestavbou této budovy na magistrát nová kamera souvisí. "Kamera byla totiž v minulosti umístěna právě na Emosu a provozovala ji soukromá společnost. Při přípravě objektu na rekonstrukci musela být odstraněna a lidé nás žádali, ať on-line přenos zajistíme,“ vysvětlil náměstek primátora Miloslav Dohnal (ODS).

Kamera a instalační práce vyšli město na skoro 34 tisíc korun. Měsíčně bude město za údržbu, servis a dohled platit 900 korun. "Jedná se o venkovní panoramatickou IP kameru, která je vybavena bílým LED světlem pro dosvit do 40 metrů,“ uvedla Jitka Kučerová z přerovského magistrátu. Díky funkci Full-color by měla kamera poskytovat barevný obraz i ve zhoršených světelných podmínkách. Pohled z kamery mohou občané najít na webových stránkách města.

Od roku 2019 provozuje Přerov i několik kamer na frekventovaných komunikacích. Díky nim mohou řidiči kontrolovat dopravní situaci. „Než občané usednou do svých aut, mohou se podívat, kde jsou vozovky průjezdné a kde ne. Podle toho mohou také volit trasu jízdy,“ dodal náměstek pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO 2011). Dvě kamery jsou v ulici Komenského, dvě na Velké Dlážce, jedna v ulici 9. května a jedna na ulici Velké Novosady.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Přerov, náměstí T.G. Masaryka, kamera, webkamera, Emos, magistrát, Městský dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak to vypadá na přerovském náměstí? Občané to teď mohou zjistit díky webkameře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.