Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Opravené toalety v Čechových sadech začnou sloužit již na konci července. Budou bezbariérové

Ještě v létě začnou v Čechových sadech v Olomouci sloužit opravené toalety, které v těchto místech lidem chybějí. Památkově chráněný objekt olomouckého stavitele Jana Hublíka bude bezbariérový, za rekonstrukci radnice zaplatila přes tři miliony korun.

Začínají opravy silnice z Olomouce k nákupnímu centru Olympia. Potrvají až do konce září

Cesta z Olomouce k nákupnímu centru Olympia se komplikuje. Dnes začínají opravy zhruba dvoukilometrového úseku silnice, dělníci zde budou vyměňovat asfalt. Rekonstrukce za více než 30 milionů korun potrvá do konce září.

"Projekt řeší kompletní rekonstrukci stávajícího sociálního zařízení a výstavbu přípojek inženýrských sítí. Zbývá ještě dokončit střechu, osadit dveře, vymalovat, zkompletovat zařizovací předměty a elektroinstalaci, vybudovat přístupovou komunikaci a zrekultivovat okolí. Odhaduji, že toalety budou pro veřejnost zprovozněny ke konci července," potvrdil náměstek primátora Olomouce Miloslav Tichý (ANO). Investice je 3,3 milionu korun.

Památkově chráněný objekt olomouckého stavitele Jana Hublíka z roku 1922 byl dlouhodobě zchátralý. Po dokončení oprav zde bude bezbariérové WC, pisoár, přebalovací pult a sklad vybavení. O softwarovém řešení vstupu se postará Výstaviště Flora, které toalety také bude udržovat.

"Není malých investic. Pro někoho může být v Olomouci důležitá multifunkční hala za miliardy, pro jiného zase dostupné záchodky v parku," dodal náměstek Tichý. 

Návštěvníci Čechových sadů rekonstrukci vítají. "Víte, jaké to je půl dne v parku bez záchodu s dítětem," svěřila se jedna z maminek. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Miloslav Tichý

Štítky toaleta, park, opravy, investice, sad, Olomouc, Miloslav Tichý, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravené toalety v Čechových sadech začnou sloužit již na konci července. Budou bezbariérové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.