Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: S kolem pohodlně do Jeseníků. Kraj pořídil speciální cyklopřívěs

Na lince 904 Olomouc – Jeseník vyrazí v sobotu ráno autobus s jedinečným cyklopřívěsem, který přiblíží příznivce zážitků na jízdních kolech severní části regionu. Dvacítku bicyklů včetně elektrokol bude možné přepravovat v průběhu všech prázdninových víkendů. Nutná je však předchozí online rezervace.

Ještě letos bude pokračovat stavba protipovodňových opatření v Olomouci. Na jihu vznikne i nová tůň

Ještě v letošním roce bude pokračovat stavba protipovodňových opatření v Olomouci. Nedávné otevření náplavky bylo součástí jedné z klíčových etap, pokračovat se bude na pravém břehu u čistírny odpadních vod na jihu města, kde vznikne i nová tůň....

V sobotu v 7:05 vyjede z olomouckého autobusového nádraží poprvé spoj s novým speciálním otevřeným vozíkem pro přepravu kol. Autobus přes Šternberk, Rýmařov, Karlovu Studánku a Zlaté Hory dorazí po 11. hodině do Jeseníku. Novinkou se snaží olomoucké hejtmanství podpořit cestovní ruch. „Jsem velmi rád, že jsme se do projektu cyklobusu pustili. Kladně hodnotím, že je vozík jednoduchý na manipulaci. Navíc umožňuje bezpečnou přepravu i pro elektrokola, a to bez rizika odření a jiného poškození,“ řekl na webu Olomouckého kraje hejtman Josef Suchánek (Piráti a STAN).

Zástupci kraje byli pro pořízení vhodného přívěsu načerpat inspiraci v jihomoravské strážnici, kde soukromá firma využívá speciální vozík německé výroby. „A jak jsme se na místě dozvěděli, mají s ním zatím jen ty nejlepší zkušenosti. Naši cyklokoordinátoři skutečně objeli velkou část Evropy, ale opravdu spokojení byli až s tímto prototypem. Jsme zatím jediný kraj v České republice, který tento typ vozíku zakoupil,“ podotkla Milada Sokolová (ODS), uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Cyklobus bude v provozu o víkendech a státních svátcích od 1. července do 3. září, linku zajišťuje dopravce Arriva autobusy. Na jeho webu by si také měli zájemci zajistit rezervaci pro přepravu kola. „Kapacita cyklovozíku je omezená, bez předchozí rezervace tedy nebude místo pro kolo garantováno,“ poznamenala mluvčí Olomouckého kraje Alena Minxová. Zpáteční cyklospoj vyráží z Jeseníku do Olomouce podle jízdních řádů ve 14:20.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky Výlet, turistika, tip na víkend, Jeseník, Jeseníky, kolo, cyklistika, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: S kolem pohodlně do Jeseníků. Kraj pořídil speciální cyklopřívěs  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.