Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cyklistika, skaut či šachy. Jeseník finančně podpoří aktivity dětí přes speciální online platformu

Novou platformu na podporu sportování a dalších volnočasových aktivit dětí začíná využívat město Jeseník. Z rozpočtu vyčlenila radnice milion korun, který se formou speciálních kreditů rozdělí mezi 666 dětí zaregistrovaných do projektu. Rodiče budou moct tímto způsobem uhradit část nákladů například na vodácký sport, cyklistiku či skauting.

Na speciálních webových stránkách se mohou občané Jeseníku registrovat do platformy Corrency, kde při splnění podmínek získají kredity takzvané correnty v hodnotě 1500 korun. Částku pak mohou využít k zaplacení až tří čtvrtin nákladů na sport a volnočasové aktivity u místních klubů, oddílů a spolků až do konce ledna 2024. „Jeseník, společně s Prostějovem, jsou prvními městy v Olomouckém kraji, která tuto formu podpory dětí nabízí. Obdobný program funguje také ve Slezské Ostravě nebo v pražských Letňanech,“ poznamenala mluvčí jesenické radnice Lucie Musialová.

Úřady začaly připravovat obchvat Zábřehu. Cesta do Jeseníků se však zrychlí až na konci desetiletí

O jeden krok se přiblížilo rychlejší a pohodlnější cestování do Jeseníků. Úřady nyní zahájily územní řízení na obchvat Zábřehu na Šumpersku, který naváže na budované nebo dokončené úsek okolo Zvole, Postřelmova a Bludova. Pokud vše půjde dobře,...

Na platformě mohou získat podporu občané Jeseníku, kteří mají dítě ve věku od 5 do 18 let rovněž s trvalým bydlištěm v Jeseníku. „Dalším důvodem, proč podporu zavádíme, je skutečnost, že až pětina rodičů teď kvůli složité ekonomické situaci musí omezovat volnočasové aktivity svých dětí. Prostě na ně nemá. To nám nepřišlo fér, a tak i jim chceme pomoci. Podpoříme tak nejen rodiče a děti, ale rovněž místní spolky a kluby, které kroužky a jiné aktivity nabízí,“ vysvětlila v tiskové zprávě starostka města Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem) s tím, že v oblasti volnočasových aktivit je stále zřejmý pokles zájmu po období covidových omezení.

Po online registraci bude možné uplatnit kredit u místních poskytovatelů různorodých aktivit – u cyklistického oddílu Force Team Jeseník, ve středisku Slunce organizace Junák – Český skaut, v jesenickém klubu vodáků či v šachovém klubu. Podle zástupců města byla platforma představena i dalším organizacím, které se ještě mohou do projektu přihlásit a nabídnout tak rodičům možnost úhrady svých kroužků a aktivit prostřednictvím correntům.

„Nechtěli jsme vymýšlet něco, co je už vymyšlené. Systém Corrency funguje na několika místech Česka, je jednoduchý a přehledný. A kdo by si náhodou nevěděl s přihlášením nebo využíváním correntů rady, klidně se pro informace může obrátit na naši radnici,“ dodal jesenický radní Tomáš Vlazlo (Jeseník srdcem).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Force Team Jeseník

Štítky Sport, volný čas, podpora, peníze, pomoc, děti, Jeseník, Corrency, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklistika, skaut či šachy. Jeseník finančně podpoří aktivity dětí přes speciální online platformu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.