Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

VIDEO: Pramet staví v Šumperku novou halu za miliardu. Vznikne zde sedmdesát nových míst

Šumperský výrobce obráběcích nástrojů ze slinutého karbidu ve městě staví novou halu, která by měla zvýšit výrobu až o polovinu. Investice se pohybuje kolem jedné miliardy korun a přinese asi sedmdesát nových pracovních míst.

"Harmonogram počítá s dokončením montované železobetonové konstrukce haly v letošním roce, poté bude následovat budování infrastruktury. Celá stavební část by měla být hotova příští rok v létě," uvedl vedoucí komunikace ve společnosti Dormer Pramet Radek Hudos. Do nového objektu se přesunou technologie lisování a slinování.

Díky tomu se zvýší výrobní kapacita šumperského závodu o více než polovinu. "V této souvislosti vznikne až sedmdesát nových pracovních míst," sdělil Hudos.

Nová částečně dvoupodlažní hala a dva přístavky budou navazovat na sousední halu, se kterou budou propojené koridorem. Půjde o moderní úspornou budovu se solární elektrárnou na střeše. Stavba haly o rozloze čtyři a půl tisíce čtverečních metrů oznámila společnost Dormer Pramet loni, kdy proběhla demolice původního objektu. Samotná stavba začala letos v dubnu. Během tří let firma plánuje v Šumperku proinvestovat jednu miliardu korun. 

Škoda Group bude v Šumperku modernizovat lokomotivy pro Egypt. Začne tak obří zakázka za miliardy

Škoda Group ve svém závodě v Šumperku začne modernizovat lokomotivy pro Egypt. Skupina tak odstartuje expanzi do Afriky, kde s Egyptskými státními drahami podepsala obří zakázku na modernizaci a údržbu minimálně 280 diesel-elektrických lokomotiv....

Areál firmy se historicky nachází v městské zástavbě, Pramet proto slibuje, že všechny práce jsou naplánované tak, aby měly co nejmenší dopad na nejbližší okolí. "Hlučné práce jsou prováděny v souladu s normou v běžné pracovní době," ubezpečil Hudos. Budova je navržena tak, aby eliminovala hluk. Opláštění je z hlukově izolovaných fasádních panelů a venkovní technologie jsou umístěny v maximální vzdálenosti od obytné zástavby a osazeny protihlukovým krytem.

Dormer Pramet v Šumperku zaměstnává asi 600 lidí a patří do švédské strojírenské skupiny Sandvik.

Na konci května byla na Šumpersku nezaměstnanost 3,4 procenta, což bylo méně než na Přerovsku a Jesenicku. V celém Olomouckém kraji bylo bez práce 3,2 procenta lidí. "Během května pokles počet uchazečů o zaměstnání ve všech okresech Olomouckého kraje. Nejvíce se počet nezaměstnaných snížil v okrese Šumperk o 170 osob," uvedla Jana Litvíková, vedoucí oddělení zaměstnanosti krajské pobočky Úřadu práce v Olomouci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto dormerpramet.panomax.com

Štítky stavba, hala, investice, miliarda, výroba, rozšíření, pracovní místa, Šumperk, Sandvik, Úřad práce České republiky, Dormer Pramet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pramet staví v Šumperku novou halu za miliardu. Vznikne zde sedmdesát nových míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.