Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Škoda Group bude v Šumperku modernizovat lokomotivy pro Egypt. Začne tak obří zakázka za miliardy

Škoda Group ve svém závodě v Šumperku začne modernizovat lokomotivy pro Egypt. Skupina tak odstartuje expanzi do Afriky, kde s Egyptskými státními drahami podepsala obří zakázku na modernizaci a údržbu minimálně 280 diesel-elektrických lokomotiv. Hodnota kontraktu přesahuje jednu miliardu eur.

"Tyto zakázky představují pro Škoda Group historický milník. Naším cílem je dlouhodobě se podílet na zvyšování kvality železničního sektoru na Blízkém východě a v Africe. Úspěch v daném projektu je dalším potvrzením naší strategie expandovat na zahraniční trhy," neskrýval radost generální ředitel Škoda Group Didier Pfleger.

Na začátku projektu bude modernizace dvou prototypů lokomotiv ve výrobním a servisním závodě Škoda Group v Šumperku, v České republice také budou probíhat první školení egyptských pracovníků. Poté se práce přesunou přímo do Egypta, kde skupina poskytne tamním lidem další potřebná školení a zaučení. 

"V průběhu následujících devíti let dodáme minimálně 280 zmodernizovaných a opravených lokomotiv s prodlouženou životností o dalších 15 až 20 let. Pro uvedené lokomotivy budeme zajišťovat až patnáctiletý full-servis," dodal v tiskové zprávě viceprezident pro servis ve Škoda Group Marek Herbst.

Šumperský Pars obnoví výrobu vlaků. Postaví nové soupravy pro Olomoucký kraj za více než čtyři miliardy

Šumperská firma Škoda Pars obnoví výrobu vlaků, v následujících dvou letech postaví nové soupravy, které budou jezdit v Olomouckém kraji. Do nákupu sedmadvaceti třívozových jednotek pro kraj České dráhy investují 4,3 miliardy korun. 

Egyptské lokomotivy projdou revizí a výměnou klíčových komponent. Generální oprava se týká pohonů a pneumatické části lokomotiv. Brzdovou soustavu a elektrické rozvody čeká komplexní modernizace. Promění se i kabina strojvedoucího, ve které bude nový řídící pult. Upraví se také systém nadřazený řízení TCMS a design celé lokomotivy.

Škoda Group je součástí skupiny PPF, má osm tisíc zaměstnanců hlavně v České republice a ve Finsku, zastoupení má v Německu, Itálii, Rakousku, Polsku, Maďarsku a na Ukrajině. V roce 2022 dosáhla tržeb ve výši 763,7 milionu EUR a zisk EBITDA byl 50,2 milionu EUR. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Škoda Group

Štítky lokomotivy, modernizace, Škoda Group, Egypt, Šumperk, Afrika, Česko, Blízký východ, PPF, Itálie, Finsko, Německo, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda Group bude v Šumperku modernizovat lokomotivy pro Egypt. Začne tak obří zakázka za miliardy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.