Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tanečnice z Hané nafotily kalendář s pejsky. Projekt pomáhá zvířatům v útulku

Už po páté pózovaly tanečnice z olomouckého studia Apokalips s pejsky z útulku na fotky pro dobročinný kalendář. Projekt Pole Dogs tentokrát vznikal přímo v ulicích hanácké metropole a výsledné snímky jsou vyvedeny černobíle. Výtěžek i tentokrát poputuje na podporu opuštěných psů a koček.

Už v průběhu prázdnin si mohou zájemci pořídit kalendář na rok 2024 a finančně tím podpořit útulek organizace Liga na ochranu zvířat v Olomouci. Slavnostní vernisáž se chystá na 26. srpna, již nyní se ale rozběhla online sbírková kampaň.

Pole Dogs je spojením tanečně-sportovní disciplíny Pole Dance, tedy tance u tyče a pomoci opuštěným zvířatům. Letos se na kalendáři objeví dosud nejvyšší počet tanečnic, které zaujaly akrobatické pózy v ulicích Olomouce. O tvorbu atraktivních snímků se postaral brněnský fotograf Radim Vybíral. Ten navíc nafotil všechna zvířata v olomouckém útulku, aby zvýšil jejich šanci na nalezení nového domova.

HLEDÁME PÁNÍČKA: Hodní pejsci Artur, Oskar, Ferda a Amor čekají v útulku v Mohelnici

Ve spolupráci s útulky v Olomouckém kraji pravidelně hledáme zájemce o adopce zvířat, která přišla o své páníčky. Dnes jde o Artura, Oskara, Ferdu a Amora z Mohelnice na Šumpersku. Vesměs jsou to hodní pejsci, dva z nich se hodí i k malým dětem.

„Letošní ročník bude opravdu speciální. V přípravách jsme nechaly srdce i duši, daly jsme dohromady skvělý tým – kromě zakladatelek projektu Mileny Sotolářové a Zdeny Sousedíkové, jsme se letos přidaly do jádra organizačního týmu taky já a Jolana Klímková. Máme báječnou grafičku, která pro nás připravila kalendář, podporu našeho domovského studia Apokalips. Nešlo by to taky bez backstage fotek Lukáše Blokši a videí Soni Búzikové. Díky našemu hlavního a dlouholetému sponzorovi, české značce Dragonfly, můžeme mít na fotkách profesionální outfity. A věříme, že se i lidé připojí a podpoří spolu s námi olomoucký útulek, který dělá hromadu skvělé a potřebné práce,“ komentovala jedna z organizátorek projektu Tereza Navrátil Šimonová.

Pro pejsky je podle týmu Pole Dogs focení vítaným zpestřením a změnou oproti životu v útulku. „Jako každý rok si užívali hlavně všeobecnou pozornost, oblíbené pamlsky a drbání. K focení jsou vždy pečlivě vybráni psi, kteří jsou tak trochu showmani a ruch kolem sebe si užívají. Vždy mají k dispozici dostatek vody, oblíbených dobrot a pelíšek, na kterém si mohou po náročném výkonu odpočinout. Největší odměnou by pro ně ale byl nový domov, který mohou díky zviditelnění na fotografiích získat o něco snadněji,“ dodává Tereza Navrátil Šimonová.

I oficiální představení kalendáře proběhne při pátých narozeninách projektu ve větším měřítku. „Originální fotoprojekt je pomyslným dítkem tanečnic z olomouckého studia Apokalips, které se rozhodly spojit svůj koníček a pomoc pejskům bez domova. Jeho cílem je nejen finanční pomoc místnímu útulku, ale také připomenutí, že toho nejlepšího parťáka můžete najít právě tam. A tento rok vás vernisáž čeká v úplně novém kabátě – na oblíbeném olomouckém Olodvorku,“ doplnila jedna ze zakladatelek projektu Pole Dogs, veterinární lékařka Zdena Hýbnerová. Kromě slavnostního křtu kalendáře se tak návštěvníci Olodvorku mohou 26. srpna těšit na tvůrčí tým projektu Pole Dogs, tanečnice ze studia Apokalips či koncert. Loni se díky této aktivitě podařilo prodejem kalendářů vybrat na podporu opuštěných zvířat takřka padesát tisíc korun.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Pole Dogs, Lukáš Blokša

Štítky Kalendář, focení, Apokalips, Pole dance, Pole dogs, tanečnice, dobročinný kalendář, vernisáž, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tanečnice z Hané nafotily kalendář s pejsky. Projekt pomáhá zvířatům v útulku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.