Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Příznivci Járy Cimrmana otevřeli na Zábřežsku jeho Vodoléčebnou stezku. Má zázračné účinky

Zázračné účinky má Vodoléčebná stezka Járy Cimrmana, kterou jeho příznivci nedávno otevřeli na říčce Březné na Zábřežsku. Zneuznaný český génius na severní Moravu před lety zavítal a zanechal zde nesmazatelnou stopu.

Cimrman má svou houbu. Objevila ji česká mykoložka

Vynálezce jogurtu, dvoudílných plavek a kolečkových bruslí Jára Cimrman má vlastní houbu. Po slavné fiktivní osobnosti českých dějin pojmenovala svůj objev česká mykoložka. Špička Cimrmanova má být poctou mistrovi a jeho divadelním hrám.

Vodoléčebnou stezku Járy Cimrmana jeho zábřežský fanklub slavnostně otevřel u Drozdovské Pily v říčce Březné. "Spojení blahodárných účinků proudící chladné vody s energií kamenů v řece Cimrman nazval aqualitoterapií. Účinnost metody měli návštěvníci možnost pocítit na vlastním těle procházkou říčním korytem. Podle Cimrmanova návodu se někteří pustili i do stavění hráze a jeden stařík, jenž se ledva belhal, po proceduře dokonce odhodil hole," popsala organizátorka akce Soňa Štěrbová.

Akce se konala pod širým nebem na louce u řeky, přítomní s dozvěděli podrobnosti o Cimrmanově zdejším pobytu a skvělých výsledcích jeho léčitelství. Zdravotní dozor zajistili dobrovolníci z Vlasteneckého spolku červeného kříže pro Moravu a pocit bezpečí posílila i kolona vojenských veteránů, kteří svými vzorně seřazenými vozidly rovněž vzdali hold neprávem opomíjenému géniovi.

"Sešlo se tu víc než sto návštěvníků, osmdesát z nich se přihlásilo do Fanklubu Járy Cimrmana. Z řad nadšených účastníků zaznělo, že bychom se měli takhle setkat každoročně, protože dobré nálady není nikdy dost. Tak uvidíme," zhodnotila akci Štěrbová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Zábřeh

Štítky Jára Cimrman, vodoléčebná stezka, otevření, Březná, Zábřeh, Severní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příznivci Járy Cimrmana otevřeli na Zábřežsku jeho Vodoléčebnou stezku. Má zázračné účinky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.