Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Teplá jídla nevaříme, lákala zákazníky znovuotevřená zahrádka Národního domu v Prostějově. Vzbudila posměch

Znovuotevření venkovní zahrádky u Národního domu v Prostějově se moc nepodařilo. Lidé kritizovali provozní dobu pouze do 18 hodin, posměch pak vzbudily diletantské reklamní tabule, které k návštěvě zahradní restaurace lákaly například sloganem, že teplá jídla se nevaří.

V polovině července se nové ředitelce Městského divadla Prostějově Karin Konzbulové podařilo znovuotevřít oblíbenou zahrádku poté, co restaurace a kavárna pod vedením městského zastupitele za SPD Martina Křupky kvůli obrovským ztrátám letos na jaře zkrachovala.

Rozjezd se však moc nepodařil. Lidé kritizovali především otevírací dobu od 10 do 18 hodin, a to pouze ve všední dny, vrcholem pak byly diletantské reklamní tabule, které vzbudily nebývalý posměch. Návštěvníky lákaly například na slogany, že teplá jídla se nevaří a stravenky zahrádka nebere. Na jedné z tabulí zůstaly staré špatně umyté nápisy, další výtvor zaváněl absurdní hádankou, zval na páteční grilování od 17:30 hodin, ačkoliv otvírací doba byla do 18:00.

"Kdo šel kolem Národního domu, secesní památky a výkladní skříně gastronomie a kultury statutárního města Prostějova, musel pochopit, že ty naprosto nejčernější scénáře o osudu této památky se začínají naplňovat. Nebudete vědět, jestli plakat nebo se smát. Vpravdě to zavání ironií vyšpičkovanou do totálního absurdna. Grafický projev a obsahová stránka cedulí je přinejmenším nadčasová," ironicky komentoval na sociálních sítích restart Národního domu například Karel Menyhaz.

Prostějov schválil dotaci dva miliony pro zkrachovalý Národní dům. Takhle to dál nejde, zlobí se opozice

Restaurace a kavárna v Národním domě v Prostějově se na začátku dubna uzavřely, nyní však spolknou další dva miliony korun. Dotaci schválilo městské zastupitelstvo. Podle opozice prodělečnému provozu nepomůže ani plánované sloučení s divadlem,...

Po vlně kritiky nová ředitelka Konzbulová nechala tabule odstranit a oznámila, že otevírací doba se prodlužuje. "Tabule jsme odstranili a provozní doba je nyní od 14 do 20 hodin. Máme i nové stránky na sociálních sítích, na kterých jsme všechno uveřejnili. Dělali jsme na tom včera až do odpoledne," vysvětlila ředitelka.

Zahrádka však stále nebude otevřená o víkendech, na dnešek a zítřek je nicméně na zahrádce na programu palačinkový den. Na webových stránkách pak stále visí inzeráty, že Národní dům hledá šéfkuchaře, kuchaře a servírky, plnohodnotný provoz divadelní restaurace a kavárny ředitelka plánuje od září.  

Naposledy do prodělečného Národního domu město nalilo necelé dva miliony korun v polovině dubna, a to na likvidaci obecně prospěšné společnosti Národní dům, která restauraci pod vedením zastupitele Křupky dříve neúspěšně provozovala. Vedení radnice pak přišlo s plánem, že restauraci sloučí s městským divadlem, které sídlí ve stejné budově. Slibuje si od toho ušetření nákladů.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Karel Menyhaz

Štítky posměch, reklama, tabule, otvírací doba, znovuotevření, zahrádka, Národní dům, Prostějov, jídlo, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Volfík

Tak tam to mají v rukách odborníci, nebo odbornice.

Úterý, 25. července 2023, 18:57Odpovědět

Teplá jídla nevaříme, lákala zákazníky znovuotevřená zahrádka Národního domu v Prostějově. Vzbudila posměch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.