Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pohádkové místo pro dovolenou i svatbu. Hrádek Kunzov ožil a nabízí kouzelné zážitky

Za zatáčkou u obce Hrabůvka nedaleko města Hranice se vynoř í socha draka a za ní pohádkový hrádek v malebném zalesněném údolí. Cesta se totiž právě stočila k neogotické vile Kunzov. Atraktivní areál po komplexní rekonstrukci slouží lidem nejen jako pětihvězdičkový hotel a svatební místo skutečně mimořádného charakteru.

Hranický továrník Antonín Kunz si nechal mezi obcemi Radíkov a Hrabůvka na začátku 20. století vybudovat letní sídlo, které dodnes nese jeho jméno. Netradiční a památkově chráněná vila stylizovaná do neogotického slohu je nyní nejen oblíbeným výletním cílem, ale také místem zážitkových pobytů a brzy také dějištěm neopakovatelných svatebních dnů v jedinečné lokalitě spojující moderní komfort a historický či pohádkový nádech celého areálu.

Dlouhá léta byl přitom Kunzov opuštěný a jeho budoucnost měla jen mlhavé obrysy. Po náročné a nákladné rekonstrukci ale hrádek opět ožil, a zřejmě i víc než kdykoliv předtím. Areál v sobě nyní snoubí hotel, krčmu, venkovní SPA i vnitřní wellness, kiosek s občerstvením a grilem a nově také exkluzivní místo pro svatební obřady a oslavy.

„Oprava nějaký čas zabrala, ale cílem bylo zachovat veškerou autenticitu. Například veškeré malby jsou původní, pouze zrenovované. Lidé dlouho čekali, co tady vznikne a jak bude místo fungovat. Teď jsme rádi, že slyšíme zejména pozitivní ohlasy,“ těší zhruba dva měsíce po otevření jednu z hotelových manažerek Michaelu Loutockou.

Romantický sen života v hrádku středověkého ražení si po jeho původním majiteli tak mohou splnit i hosté v apartmánech s unikátní atmosférou. „Lidé k nám jezdí z tuzemska i ze zahraničí. Ať už na prodloužený víkend, nebo i na celý týden. Říkají nám, že se cítí jako v pohádce. Tak jedinečné místo člověka prostě pohltí,“ líčí zaměstnankyně, která se hostům může věnovat v místě, které má opravdu daleko ke klasické hotelové jednotvárnosti. „I místní lidé se sem rádi projdou, dají si něco dobrého, celý týden v kiosku grilujeme. I když jsme pětihvězdičkový hotel, tak to neznamená, že se nějak uzavíráme před lidmi z okolí. Právě naopak,“ dodává Michaela a pozoruje v ohradě dva pravděpodobně nejoblíbenější obyvatele Kunzova, roztomilé lamy Vanilku a Karamelku. „Děti je opravdu milují,“ usmívá se manažerka.

Kromě luxusních pokojů, kde si mohou klienti užít pobyt například v Apartmá ve věži, Kovárně, Hvězdárně či Zlaté kleci, je k dispozici také ubytování ve formě takzvaného glampingu. Na Kunzově tak následují v posledních letech populární trend komfortního kempování, název vznikl jako složenina slov glamorous a camping. V kopci nad hrádkem stojí dvě Strážní věže. Každá s možností ubytování až čtyř osob, které si mohou dopřát výhled do krajiny i na světelným smogem nezatíženou noční oblohu. Další dva pohodlné a klimatizované stromové domky mají dostupnost nové varianty netradičních pobytů v areálu ještě rozšířit. „Když hosté odjíždějí, tak říkají, jak se těší na návrat a třeba vyzkoušení dalšího apartmánu nebo právě stromového domečku. Snažíme se, aby ubytování bylo hodně přátelské a domácké. Chceme, aby se hosté cítili jako v pohádce, ale rozhodně nejde o snobskou záležitost,“ míní manažerka Loutocká.

Zážitek z návštěvy Kunzova umocňuje také poloha areálu. Hrádek má přívětivou dostupnost několik minut jízdy od dálnice D1, takřka na půli cesty mezi Olomoucí a Ostravou. Kromě jednoho z cílových míst pro cyklovyjížďky může zároveň ubytovaným hostům posloužit jako příjemný rozcestník pro poznávání pamětihodností regionu či sportovní zážitky na nedalekém golfovém hřišti.

Svatba v mimořádném prostředí s prvotřídním servisem

Lesní údolíčko zároveň poskytuje klid nejen při relaxačním pobytu, brzy se stane také kouzelným místem pro nejkrásnější životní momenty zamilovaných párů. Od srpna bude Kunzov dějištěm svatebních obřadů a hostin. „Chybí nám dokončit několik drobností a brzy budeme mít dokončený jedinečný Hradní palác. Na rok 2024 zbývá už jen pár termínů. Zájem je značný, protože takových míst opravdu není tolik,“ popisuje Michaela Loutocká, která jako event manažerka bude mít na starosti i koordinování svatebních událostí. Jejich středobodem bude právě na míru vybudovaný stanový palác s baldachýny, který poskytuje kapacitu pro sto svatebních hostů s možností rozšíření o venkovní terasu s dalšími šedesáti místy. Samozřejmostí je veškeré zázemí pro hostinu i zábavní a taneční program oslavy lásky novomanželů. V paláci je také salonek a dětský koutek a starosti nemusejí mít svatebčané ani s parkováním, hned v sousedství je rozlehlá plocha pro několik desítek aut.

Romantická zahrada i samotný hrádek skýtají celou řadu půvabných zákoutí pro krásné fotky nejen do alba nevěsty a ženicha. První svatební sezona se v Kunzově rozbíhá od srpna, zájemci o svatební balíček zahrnující i ubytování až 25 osob mohou zástupce hotelu kontaktovat. K dispozici jsou podle Michaely Loutocké ještě i termíny na závěr svatebního roku 2023. „Ke každému klientovi přistupujeme velmi individuálně, celá představa se dolaďuje na schůzce i s manažerem cateringové firmy. Samozřejmě můžeme i trochu poradit, jak k různým bodům svatby a svatební hostiny přistoupit s našimi poznatky z praxe. Jsme otevření i tomu, že tady může být svatba i třeba pro 35 lidí. Chtěli jsme poskytnout vyšší standard oproti jiným místům. A domnívám se, že můžeme nabídnout něco skutečně exkluzivního,“ zakončuje svatební koordinátorka a manažerka z hotelu Kunzov.

Ohodnoť článek

Štítky Hrad, Kunzov, památka, hotel, ubytování, Kunzov hotel, Kunzov svatby, svatební místo, Olomouc, Ostrava, Hranice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohádkové místo pro dovolenou i svatbu. Hrádek Kunzov ožil a nabízí kouzelné zážitky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.