Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Jeden dětský tábor musel skončit kvůli zažívacím potížím dětí. Hygienici měli v kraji přes sedmdesát kontrol

Jeden z dětských táborů v Olomouckém kraji musel v průběhu srpna kvůli zažívacím potížím dětí skončit, na dalších třech táborech byly tyto problémy pouze krátkodobé. Jeden tábor dostal pokutu. Hygienici však uvedli, že v naprosté většině jsou pořadatelé velmi zodpovědní.

Hygienici v červenci kontrolovali dětské tábory. Jeden z nich provozovatel předčasně ukončil

Během července zkontrolovali hygienici více než padesát letních táborů. Na třech táborech a jedné krátkodobější akci zaznamenali problémy. Jeden dětský tábor musel kvůli zažívacím problémům provozovatel dokonce předčasně ukončit.

K polovině srpna bylo v Olomouckém kraji ohlášeno celkem 108 zotavovacích akcí ve 153 turnusech, na které je přihlášeno 9567 dětí, a 21 jiných podobných akcí ve 30 turnusech se 707 dětmi.

Od 1. do 15. srpna hygienici provedli celkem 73 kontrol. "Provozovatelé přistoupili k pořádání táborů v naprosté většině velmi zodpovědně, a proto lze situaci v Olomouckém kraji hodnotit prozatím jako klidnou. Na čtyřech akcích byl zaznamenán krátkodobý zvýšený výskyt zažívacích potíží, jedna zotavovací akce byla z tohoto důvodu provozovatelem předčasně ukončena. Na jedné zotavovací akci byla za zjištěné nedostatky ve stravovacím provozu udělena pokuta ve výši tisíc korun," uvedla Krajská hygienická stanice v Olomouci. 

Zotavovací akce pro děti je organizovaný pobyt 30 a více dětí ve věku do 15 let na dobu delší než pět dnů, jehož účelem je posílit zdraví dětí, zvýšit jejich tělesnou zdatnost, popřípadě získat specifické znalosti nebo dovednosti. Jiná podobná akce pro děti je organizovaný pobyt pro děti v počtu menším nebo po dobu kratší, než je zotavovací akce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajský hygienická stanice Olomouckého kraje

Štítky kontroly, zažívací potíže, pokuta, Olomoucký kraj, Krajská hygienická stanice, dětský tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden dětský tábor musel skončit kvůli zažívacím potížím dětí. Hygienici měli v kraji přes sedmdesát kontrol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.