Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Turnaj ve stolním tenise je v Olomouci už pojedenácté

PR článek

Začal před lety jako Czech Open ve sportovní hale UP Olomouc, ovšem nyní je v mezinárodním kalendáři zapsán jako WTT Feeder Olomouc a hrát se bude v OMEGA centru sportu a zdraví. Stále však nabízí špičkový stolní tenis a zápasy hráčů a hráček absolutní světové špičky.

Vždyť na něm hrály takové hvězdy, jakými byly a jsou Timo Boll, Dimitrij Ovtcharov, Vladimír Samsonov, Tomokazu Harimoto, Mima Itoová, Adriana Diazová a mnoho dalších. Turnaj si za desetiletou historii vybudoval skvělé jméno a je oblíbenou zastávkou v kolotoči světového okruhu.

Letos se opět uskuteční v tradičním srpnovém termínu od 22. do 27. srpna a bude další šancí pro české hráče a hráčky zabojovat o doby do světového žebříčku a porovnat své umění s širší světovou špičkou. Podobně jako na nedávném turnaji v Havířově je totiž hlavní cílem organizátorů dát šanci i těm, kteří by se na podobné turnaje jen těžko dostávali.

Není divu, že ve startovním poli, které čítá dvě stě dvacet účastníků, jich je šestadvacet právě z Česka. Tentokrát i s nejlepší českou hráčkou Hanou Matelovou. Padesátá sedmá hráčka světového žebříčku bude pochopitelně mezi nasazenými a nebude muset hrát těžkou kvalifikaci. Podobně mají jistotu startu v hlavní soutěži také Lubomír Jančařík, Tomáš Polanský a Šimon Bělík.

Dostat se do hlavní soutěže přitom nebude vůbec jednoduché. O tom se čeští hráči a hráčky přesvědčili minulý týden v Havířově. A pak to bude ještě těžší. Na turnaj opět přijede silná výprava čínských hráčů a hráček, další Asiaté a také ti nejlepší z červencového Feederu v Havířově. Francouz Simon Gauzy nebo vítězka ženské dvouhry Lucemburčanka Ni Xi a Lian. Fanoušci stolního tenisu se rozhodně mají na co těšit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Olomouc, stolní tenis, Czech Open, Omega: Journal of Death and Dying, Timo Boll, Tomokazu Harimoto, Mima Ito, Havířov, Adriana Diaz, Lubomír Jančařík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnaj ve stolním tenise je v Olomouci už pojedenácté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.