Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Jak chutná Lošov? Domácí festival jídla a pití se koná již pošesté

Výborné jídlo a pití čeká na návštěvníky již šestého ročníku malého domácího festivalu Jak chutná Lošov, který se koná v sobotu na místním fotbalovém hřišti. Ve stáncích budou dobroty od drobných producentů z obcí kolem Lošova a speciality několika hostujících restaurací.

Dny evropského dědictví ovládnou Olomouc. Na programu jsou koncerty nebo festival designu, jídla a zábavy

Na koncerty, festival designu, jídla a zábavy a na prohlídky míst, které se běžně neotvírají, se mohou těšit všichni Olomoučané a návštěvníci města. V pátek a v sobotu centrum ovládnou Dny evropského dědictví. Na programu jsou desítky akcí.

Oslava jídla, pití a dobrých sousedských vztahů se koná v sobotu 9. září od 12 do 22 hodin na místním fotbalovém hřišti v Lošově na Olomoucku. Ve stáncích budou dobroty od malých producentů z obcí kolem Lošova a speciality z několika hostujících restaurací. 

Lidé budou moci ochutnat kávu z lošovské pražírny, trubičky ze Svatého Kopečka, řemeslnou zmrzlinu, pivo z pěti minipivovarů z okolí Olomouce, vína přímo od vinaře, domácí limonády, špízy, grilované ryby, steaky, trhaná masa, brambory z pece, palačinky, burgery, pizzu, sushi, originální zákusky nebo buchty. 

"Chceme, aby se lidé na sklonku léta potkali se sousedy, pozvali celou rodinu, přátele a objevili chutě a vůně lokálních kvalitních podniků a dalších konceptů, které se mají určitě čím pochlubit," řekl pořadatel Pavel Vysloužil ze spolku Dobrý Lošov, který akci organizuje s komisí městské části, sportovním klubem a dobrovolnými hasiči.

Festival doplní pohodová muzika a doprovodný program pro děti, nafukovací atrakce, malování na obličej, chemické pokusy z Pevnosti poznání Univerzity Palackého a aktivity Besipu. Podrobné informace jsou na webu jakchutnalosov.cz.

Ohodnoť článek

Foto Martina Vysloužilová

Štítky jídlo, pití, Lošov, festival, Univerzita Palackého v Olomouci, Pevnost poznání, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Jak chutná Lošov? Domácí festival jídla a pití se koná již pošesté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.