Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Proti bezdomovcům, kteří v Prostějově popíjejí, strážníci letos zasahovali už téměř dvě stě krát. Alkohol zabavují

Už téměř dvě stě krát zasahovali od začátku letošního roku prostějovští strážníci proti bezdomovcům, kteří popíjeli alkohol na místech, kde to městská vyhláška zakazuje. Pokud u sebe lidé bez domova měli otevřenou láhev, strážníci ji zabavili.

V letošním roce řešila Městská policie Prostějov už 181 přestupků lidí bez domova, které se týkaly popíjení alkoholu na místech, kde je to zakázáno obecně závaznou vyhláškou města Prostějova.

"Hlídky při řešení protiprávního jednání, kdy osoby konzumují alkohol v zakázaných lokalitách, využívají zákonné oprávnění v podobě institutu odebrání věci. Pokud u sebe má osoba otevřenou nebo rozpitou lahev s alkoholem, strážníci této možnosti využijí a alkohol odeberou," potvrdila Tereza Greplová z Městské policie Prostějov. 

Stržená náušnice, pokousané prsty a čtyři promile. Strážníci řešili bitku v prostějovském azyláku

K násilné potyčce v azylovém centru v Prostějově vyjížděli ve čtvrtek strážníci Městské policie Prostějov. Muž šel na návštěvu ke známému, ale jeho osmapadesátiletému spolubydlícímu zřejmě situace nevyhovovala. Na mladšího obyvatele azylového...

Ulice a místa, kde se bezdomovci v Prostějově shromažďují, hlídky strážníků pravidelně kontrolují, víc Městská policie podle Greplové dělat nemůže.

"Základním pravidlem osob žijících na ulici je vystoupení ze společenského systému. Ve většině případů se tyto osoby odmítají začlenit do běžné společnosti a dodržovat základní pravidla. Na druhou stranu je potřeba si uvědomit, že pokud osoby bez trvalého přístřeší nijak neporušují zákonné předpisy, i když to většinová společnost může takto vnímat, v současném právním systému nelze jejich jednání nijak postihovat a vynucovat," upozornila Greplová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Robert Mročka

Štítky bezdomovec, vyhláška, zákaz, strážník, lahev, odebrání, Prostějov, alkohol, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proti bezdomovcům, kteří v Prostějově popíjejí, strážníci letos zasahovali už téměř dvě stě krát. Alkohol zabavují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.