Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Čelechovice na Hané staví univerzální pumptrackovou dráhu pro mládež. Po Litovli bude teprve druhá v kraji

Univerzální pumptrackovou dráhu pro mládež ještě letos otevřou Čelechovice na Hané na Prostějovsku. Díky asfaltu zde budou moci řádit nejen mladí cyklisté, ale i skateboardisté, bruslaři nebo děti na koloběžkách. Čelechovice jsou první na Prostějovsku a patrně druzí v Olomouckém kraji s takovou dráhou.

O venkovní pumptrackové dráze obecní zastupitelstvo v Čelechovicích na Hané začalo s místní TJ Sokol jednat v loňském roce. Nyní se stavba poblíž sokolovny chýlí ke konci.

"Pumptrack je nový typ zábavného sportoviště pro širokou veřejnost, kdy přesně tvarované vlny a klopené zatáčky umožňují při správných pohybech těla jízdu na kole bez šlapání. Asfaltový pumptrack je určen i pro skateboard, longboard, in-line brusle a koloběžky. Při tvorbě návrhu jsme kladli důraz na bezpečnost, pumptrack je tak vhodný pro každého bez rozdílu věku," vysvětlil místostarosta Čelechovic na Hané Vít Buriánek.

V Olomouckém kraji jsou pumtrackové dráhy většinou bez asfaltu, v Prostějově hned dvě, asfaltový povrch zaručuje univerzálnost a daleko širší využití. "Naše obec bude první na okrese Prostějov s asfaltovým typem pumptracku," potvrdil místostarosta.

FOTOGALERIE: Mládež v Litovli se brzy dočká nového skateparku. Bude nejmodernější široko daleko

Moderní skatepark v Litovli na Olomoucku, který bude nejmodernějším široko daleko, je před dokončením. Skatepark a speciální pumptrack pro cyklisty za více než 11 milionů korun vzniká mezi litovelským koupalištěm a kempem, termín dokončení je ve...

Celé sportoviště ještě doplní sklilcentrum s balančními prvky pro jízdní kola, které cyklistům umožní zdokonalovat zručnost a obratnost. Investice bude kolem 1,9 milionu korun, část pokryjí dotace. 

"Otevírat budeme podle kolaudace, nejdřív to bude koncem října letošního roku. Věřím tomu, že sem budou jezdit děti nejen z obce a okolí, ale třeba i z Prostějova. Když nás v lednu navštívily na obecním úřadě děti ze základní školy, byly zprávou o přípravách výstavby nadšené," podotkl místostarosta Buriánek. Do budoucna nevyloučil rozšíření pumtrackové dráhy, pokud by byl mezi mladými sportovci zájem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Pumptrack a skillcentrum Trilobit

Štítky pumptrack, stavba, investice, mládež, sport, Čelechovice na Hané, okres Prostějov, Litovel, Olomoucký kraj, Česká obec sokolská, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čelechovice na Hané staví univerzální pumptrackovou dráhu pro mládež. Po Litovli bude druhá v kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.