Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

V Přerově poprvé. Noc vědců už v pátek nabídne přednášky, workshopy nebo ukázky umělé inteligence

Noc vědců, jejímž posláním je popularizace vědy a techniky, poprvé zavítá do Přerova. Už tento pátek se uskuteční v prostorách inovačního hubu, který se v polovině června otevřel ve zrekonstruovaném historickém Blažkově domě na náměstí TGM, akce se odehraje také na půdě Vysoké školy logistiky.

Přerovská Noc vědců návštěvníkům nabídne ukázky využití umělé inteligence v dopravě, modely kolejišť, ale i řadu workshopů.

Noc vědců se v ČR koná od roku 2005, po celé republice ji navštěvují desítky tisíc lidí. Jejím letošním tématem je tajemství. Vysoká škola logistiky nabídne návštěvníkům workshopy, přednášky, prohlídku výukových a výzkumných prostor školy či kvíz. "K Noci vědců jsme se připojili, protože chceme návštěvníkům nejen z Přerova a okolí přiblížit zaměření i praktické dopady bádání a studia na Vysoké škole logistiky. Pro řadu lidí je náš obor stále ještě záhadným pojmem, přitom se s logistikou všichni nezbytně setkáváme v každodenním životě," uvedl prorektor školy Libor Kavka.

Škola během akce představí návštěvníkům rozsáhlé modely kolejišť a vláčků, chybět nebudou komentované ukázky z oblastí automatické identifikace, optických kódů či identifikace zboží založené na rádiové frekvenci. Sérii přednášek zahájí přednáška Logistika není jen kamion. Později večer mohou zájemci navštívit například praktické workshopy Logistika hrou.

Hlavní expozice ve tvaru Československa. Podzimní Flora Olomouc připomene společné kořeny republik

Úvod října bude na olomouckém výstavišti patřit podzimní etapě oblíbené výstavy Flora Olomouc – Hortikomplex. Tentokrát s podtitulem Společné kořeny, který odkazuje na vztah mezi Českou a Slovenskou republikou. V tomto duchu bude stylizovaná i...

Prohlídku prostor včetně zábavních aktivit pro děti i dospělé připravuje na Noc vědců také přerovský IN-HUB, který zahájil provoz letos v létě. Po celý podvečer se zde chystají komentované prohlídky, otevřen bude kreativní tajemný barevný koutek pro děti od čtyř do 12 let, pro dospělejší publikum jsou připraveny přednášky Tajemství motivace a Tajemství 3D tisku. Na příchozí čeká i večerní workshop 3D tisku a 3D skenování. 

V České republice se Noc vědců koná od roku 2005 a neustále se rozšiřuje do dalších míst. Jedním z nejnavštěvovanějších center chytré zábavy je dlouhodobě nedaleká Olomouc, do akce se letos zapojí olomoucká univerzita i Fakultní nemocnice Olomouc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Noc vědců, věda, popularizace, Přerov, přednáška, Vysoká škola logistiky, Blažkov, Česko, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Přerově poprvé. Noc vědců už v pátek nabídne přednášky, workshopy nebo ukázky umělé inteligence  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.