Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Odešla velká osobnost Pradědu. Záchranář a rolbař Slávek Tejnský pomáhal lidem přes 40 let

Na konci září rozesmutnila Jeseníky chmurná zpráva o úmrtí obětavého horoslužebníka, rolbaře a meteorologa Jaroslava Tejnského. Muž, který spojil svůj život s pomocí lidem nejen v okolí Pradědu odešel navždy ve věku sedmdesáti let.

Jedna z význačných osobností Jeseníků zesnula ve středu 27. září 2023. „Zemřel dlouholetý oddaný horský záchranář, skvělý kolega a meteorolog Jaroslav Tejnský. V Jeseníkách v okolí Pradědu prožil prakticky celý život a v řadách Horské služby sloužil přes 40 let,“ uvedl mluvčí Horské služby České republiky Marek Fryš.

Šternberk zasáhla smutná zpráva. Ve věku 37 let náhle zemřel ekolog a dobrovolník Jiří Beneš

Šternberk na Olomoucku zasáhla velmi smutná zpráva. Ve věku 37 let náhle zemřel ekolog a dobrovolník Jiří Beneš. Zanechal po sobě manželku, dvě děti a mnoho projektů, kterými pomáhal přírodě v regionu, ale například také ukrajinským uprchlíkům...

Jaroslav Tejnský, kterému přátelé a blízcí říkali Slávek, v posledních letech pracoval jako rolbař a připravoval v Jeseníkách stopy pro běžkaře. Pohoří znal dokonale, prožil zde takřka celý život. Po vzoru rodičů nejprve dvacet let pracoval jako meteorolog, současně byl od 18 let dobrovolným členem Horské služby. Od roku 2002 pak sloužil na horách jako profesionální záchranář.

„Opustil nás skvělý chlap a kolega rolbař. Slávku vždy zůstaneš našim rolbařem na Pradědu! Nezapomeneme,“ napsali zástupci Sdružení cestovního ruchu Jeseníky na sociálních sítích a s kondolencemi se přidalo mnoho desítek lidí. „Slávku, znali jsme se dlouhá léta a jsem moc rád, že jsme se potkali. Čest Tvé památce,“ komentoval například Karel Palička z Horské služby z Beskyd. Poslední rozloučení se zesnulým proběhlo v úzkém rodinném kruhu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto OK Tourism

Štítky Horská služba, Jeseníky, záchranář, Jaroslav Tejnský, úmrtí, smuteční oznámení, Praděd, hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odešla velká osobnost Pradědu. Záchranář a rolbař Slávek Tejnský pomáhal lidem přes 40 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.