Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ČEZ spustil interaktivní prohlídku Dlouhých strání. Diváci se dostanou přímo k vodní turbíně

Energetická společnost ČEZ spustila interaktivní prohlídku přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně v Jeseníkách. Diváci se dostanou do nejstřeženějších míst, například přímo k vodní turbíně. Živé vysílání je spojené také s animacemi, soutěžemi nebo praktickými ukázkami a pokusy.

Po interaktivních prohlídkách jaderných elektráren v Dukovanech a Temelíně energetický gigant ČEZ v letošním roce připravil také netradiční exkurzi do přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně v Jeseníkách. Diváci se dostanou do nejstřeženějších míst, která jsou při běžných prohlídkách nepřístupná, budou moci projít například vypuštěným přivaděčem k vodní turbíně. 

"Nabídku oblíbených prohlídek Temelína a Dukovan jsme letos rozšířili o vrcholky Jeseníků, kde téměř 30 let spolehlivě funguje velká baterie české energetiky, přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně. Špičková technika interaktivního TV studia umožňuje propojit živé vysílání s animacemi, soutěžemi nebo ukázkami unikátních 3D modelů," vysvětlila vedoucí infocenter a vzdělávání Skupiny ČEZ Kateřina Bartůšková.

Dlouhé stráně v prvním pololetí přitahovaly turisty jako před covidem. Lákadlem jsou podzemní exkurze

Znatelně stoupající tendenci má návštěvnost jedinečné přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně v Jeseníkách. Oproti loňskému prvnímu pololetí poskočil zájem turistů o devět procent, ještě výrazněji narostla atraktivita exkurzí do útrob...

Lidé si mohou vybrat z celkem pěti prohlídek na dálku. Součástí virtuálního studia v elektrárně jsou také unikátní pokusy a praktické ukázky. Prohlídky jsou zdarma a probíhají v MS Teams. Pro veřejnost je k dispozici několik termínů, které jsou zároveň streamované na sociálních sítích ČEZ. Registrace a podrobné informace jsou na virtualnevelektrarne.cz.

Celý projekt virtuálních prohlídek vznikl v době covidu jako náhrada za zrušené živé exkurze a má nečekaný úspěch. Prohlídky dodnes absolvovalo téměř 110 tisíc návštěvníků, školáci v rámci hodin fyziky a rovněž veřejnost.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČEZ

Štítky prohlídka, virtuální, interaktivní, ČEZ, vodní turbína, přečerpávací vodní elektrárna, Jeseníky, Dlouhé stráně, Jaderná elektrárna Temelín, Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Výborně,takovéto exatně věděcké a technicky vědecké exkurze mám nejradši !!!!!!!To má opravdový smysl!!!!!!!!

Čtvrtek, 12. října 2023, 01:14Odpovědět

ČEZ spustil interaktivní prohlídku Dlouhých strání. Diváci se dostanou přímo k vodní turbíně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.