Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Speciální navigace pomáhá lidem v přerovské nemocnici. Systém se chystá i pro Šternberk a Prostějov

S cílem usnadnit orientaci a pohyb po areálu zavedla přerovská nemocnice novinku v podobě takzvané smart navigace. S využitím chytrého telefonu či tabletu si návštěvníci mohou zadat trasu, kterou potřebují ve zdravotnickém zařízení mezi jednotlivými pracovišti absolvovat. Tuto možnost už dříve zavedli v Ostravě, kde je podle provozovatele využívána napříč generacemi. Od příštího jara by měl navigační systém fungovat také v Prostějově a Šternberku.

Závory proti nepoctivcům. Přerov zostří výběr plateb za parkování na ploše v centru

Po dokončení všech administrativních a přípravných fází začne v Přerově rekonstrukce parkoviště v centru města v Kratochvílově ulici. Kromě nového povrchu a dalších prvků dostane placená odstavná plocha pro několik desítek aut také závorový...

Pro využití nového navigačního systému v přerovské nemocnici potřebuje uživatel mobilní telefon či tablet s přístupem k internetu a QR čtečkou. Trasu si může prohlédnout již předem také doma například na počítači na webových stránkách zdravotnického zařízení. „Návštěvník si v systému – klidně ještě v pohodlí domova anebo až na místě pomocí QR kódu – zvolí výchozí místo a cílový bod, a ten mu následně vyhledá tu nejlepší trasu, a to včetně slovního popisu. Systém je navíc schopen vyhledat nejvhodnější trasu také osobám se sníženou pohyblivostí, tedy s bezbariérovým přístupem,“ přiblížil manažer projektu Pavel Michna.

Novinku už mohou v Přerově využívat lidé v areálu nemocnice přibližně tři týdny, již delší dobu funguje tento typ navigace v dalším zdravotnickém zařízení skupiny AGEL – v Ostravě-Vítkovicích. A podle manažera Michny jsou ohlasy kladné. „Cílem skupiny AGEL je nejen zvyšování kvality zdravotnických služeb, ale také zavádění moderních technologií i mimo oblast přímého poskytování péče. Z uživatelského šetření, které jsme provedli mezi návštěvníky nemocnice v Ostravě-Vítkovicích, vyplynulo, že navigaci vnímají velmi pozitivně a její využívání zásadně zlepšuje jejich pohyb po areálu,“ komentoval Michna.

Je pro vás složité orientovat se v nemocničních areálech?

Celkem hlasovalo28 čtenářů

Digitálního navigačního pomocníka budou moci podle mluvčí skupiny AGEL Anety Lednové využívat od jara příštího roku také návštěvníci nemocnic ve Šternberku a v Prostějově. „Nový navigační systém v přerovské nemocnici představuje doplnění aktuálních navigačních prvků s cílem zjednodušit hledání požadovaného oddělení a snížit tak možný stres z návštěvy zdravotnického zařízení. Tvorba navigačního systému v přerovské nemocnici byla založena na úspěšném testování v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice, kde je systém hojně využíván, a to napříč generacemi,“ podotkla mluvčí Lednová.

„Od novinky v podobě navigace si slibujeme, že tato vymoženost pacientům i návštěvám usnadní orientaci v prostorách naší nemocnice. Věříme také, že si k ní lidé najdou cestu stejně tak, jako při využívání v automobilech. Celkovou elektronizaci vnímáme jako dobrý směr do budoucna, který bude usnadňovat chod nemocnice a celkově tak zlepšovat přístupnost pacientům,“ uvedl na webu společnosti Jiří Ševčík, předseda představenstva AGEL Středomoravské nemocniční, pod kterou přerovská nemocnice organizačně spadá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice AGEL Přerov

Štítky Nemocnice, navigace, smart navigace, navigace Přerov, nemocnice Přerov, nemocnice AGEL Přerov, navigační systém, plán nemocnice, orientační plán, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speciální navigace pomáhá lidem v přerovské nemocnici. Systém se chystá i pro Šternberk a Prostějov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.