Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Prezident Pavel zavítal do továrny na flanelové košile. Náš nejlepší influencer, děkovali majitelé

, aktualizováno 31. října 2023, 12:08

Textilní firmu v Jeseníku dnes dopoledne navštívil prezident Petr Pavel se svou manželkou Evou Pavlovou. Zástupci společnosti přivítali pár chlebem se solí a předali také dárky v podobě flanelových košil.

V částečně zchátralém areálu na Tovární ulici z roku 1890 si prohlédl prezident Petr Pavel s manželkou jedinečné průmyslové prostředí na severu Olomouckého kraje, na tuto část se výrazně soustředí při své dvoudenní pouti regionem.

Při příjezdu jej vítaly zaměstnankyně firmy, se kterými si prezident potřásl rukou a stihl také společnou fotku. Majitelům společnosti WOOX z Jeseníku s úsměvem prozradil, že má ve svém šatníku okolo deseti flanelových košil, ale ještě je raději přepočítá. Jeho choť Eva ocenila flanel jako příjemný materiál, který s oblibou nosí na chatě v chladnějších dnech.

Na hospodářský výsledek společnosti měla prezidentova náklonnost k flanelovým košilím velmi pozitivní dopad. "Nárůst poptávky se projevil poměrně intenzivně. Po volbách když pan prezident předával paní Čaputové tašku s košilí, tak nebylo překryté logo a všichni pak naši firmu hledali. Takže nám i spadl web a celá produkce byla rychle vyprodaná," prohlásil Petr Vaculík, jeden z majitelů společnosti.

Prezidentský pár si vyšlápl k Lesnímu baru na Jesenicku. Čekaly tam klobásky v udírně a vychlazené pivo

K samoobslužnému Lesnímu baru nedaleko Lipové-lázní na Jesenicku si dnes vyšlápl prezident Petr Pavel s chotí při návštěvě Olomouckého kraje. V cíli je čekal oheň, udírna s klobáskami a speciální žlaby, ve kterých se chladilo pivo či nealko. Bar...

Toho stejně jako ostatní spolupracovníky potěšilo, že si prezident vybral pro svůj program v Olomouckém kraji právě jejich podnik. "Bylo to hrozně příjemné, je to náš nejznámější influencer, takže to bylo skvělé, že za námi přijel," řekl Vaculík. "Díky němu nám dokonce spadl e-shop, takže mu musíme poděkovat," smál se jeho kolega Janis Joanidis.

Po návštěvě průmyslového areálu v Jeseníku vyrazila kolona vozidel s prezidentem do přibližně dvanáct kilometrů vzdálené obce Vápenná. Ve vesnici s přibližně dvanácti stovkami obyvatel měla návštěva z pražského hradu na programu prohlídku tamní základní školy a také besedu se žáky. Právě dopis od dětí byl důvodem, proč prezident do Vápenné zavítal. Žáci ho pozvali hned po jeho zvolení. Kromě klasické výuky jsou v ZŠ Vápenná také třídy alternativního Montessori vzdělávání.

„Děti se ptaly na všechno, tak jak to bývá. Jaké to je být prezidentem, jaké mám auto nebo jak jsem jel nejrychleji na motorce. Atmosféra byla velice příjemná a je vidět, že dětem se tady vede dobře. Je to příklad pro ostatní regiony, že taková škola může být v podstatě kdekoliv,“ vyzdvihl při odchodu z budovy vzdělávací instituce, kterou navštěvuje okolo 250 žáků, prezident Pavel.

Program hlavy státu na základní škole přiblížil následně ředitel Zdeněk Hořava. „Žáci prvního stupně vítali pana prezidenta na schodech. V jedné ze tříd proběhl neformální rozhovor se všemi učiteli a vyfotili jsme se. Poté jsme přešli do jedné z tříd, kde byli nachystáni všichni žáci druhého stupně, jak klasiky tak Montesorri. Žáci představili školu a potom pokládali otázky. Všichni jsme to cítili jako velice příjemnou a milou návštěvu,“ shrnul ředitel základní školy z malé obce v severní části Olomouckého kraje.

Děti si pro prezidentský pár připravili celou řadu dárků. „Mimo jiné dostal deskovou únikovou hru, kdy se má pan prezident dostat z Jesenicka do Prahy přes všechny nástrahy jako je Červenohorské sedlo a podobně. Dále obdržel třeba tričko s logem školy nebo Rubikovu kostku. Řada dárků byla vlastnoručně vyrobených,“ s úsměvem vyprávěl ředitel Hořava.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky košile, flanel, prezident, Petr Pavel, Eva Pavlová, Jeseník, Olomoucký kraj, Petr Vaculík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Moravské Národ to dopracoval tak, že návštěva Jesenicka připominá Zkarpatskó Ukrajinu, no potom mě Vyrazilo Dech, že flanelky odsuto stojijó 3000,- !!!

Středa, 1. listopadu 2023, 06:35Odpovědět

Prezident Pavel zavítal do továrny na flanelové košile. Náš nejlepší influencer, děkovali majitelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.