Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Meteorologové varují před vydatným deštěm v Jeseníkách a Rychlebských horách. Hrozí rozvodnění toků

Meteorologové varují před vydatným deštěm v pohoří Králického Sněžníku, Rychlebských horách a v Jeseníkách, kde může během dneška a v noci na sobotu napršet přes 50 milimetrů srážek. Vodní toky v této oblasti by tak mohly dosáhnout prvních povodňových stupňů.

"Nová výstraha mění předchozí. Ruší výstrahu na silný vítr a přidává výstrahu na vydatný déšť pro horské oblasti na severovýchodě země. Během dnešního dne a části noci na zítřek očekáváme v Orlických horách, v pohoří Králického Sněžníku, Rychlebských horách a v Jeseníkách i vydatnější srážky s celkovým úhrnem místy přes 50 milimetrů za 24 hodin včetně již spadlých," varují meteorologové.

V nejvyšších partiích hor budou srážky později přecházet ve sněžení a ustávat postupně. "V důsledku vydatnějších srážek může docházet u toků odvodňujících výše uvedené oblasti k vzestupům hladin na 1. SPA," dodali meteorologové.

Výstraha na vydatný déšť platí od dnešního rána pro Jesenicko a Šumpersko až do třetí hodiny ráno v sobotu. Voda může protékat přes komunikace, meteorologové varují před sníženou viditelností a rizikem aquaplaningu. 

"Dnes bude zataženo s deštěm, nejvyšší teploty 12 až 15 stupňů Celsia. V sobotu bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno, zejména na Jesenicku a na jihu území. Ojediněle mrholení. Ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty 8 až 11 stupňů, během dne ochlazování," uvedla v předpovědi pro Olomoucký kraj Marie Glofáková z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

ORAŽENÉ OBRÁZKY: Listopadová dávka vtipů od kreslíře Jana Tatarky

Na začátku listopadu přinášíme sérii vtipů od známého kreslíře Jana Tatarky, autora komiksů a tvůrce legendárního časopisu Oraz. S kresleným humorem sbírá ceny na mezinárodních festivalech humoru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, déšť, povodně, meteorologové, Jeseníky, Rychlebské hory, okres Jeseník, Králický Sněžník, Olomoucký kraj, Orlické hory, Český hydrometeorologický ústav, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před vydatným deštěm v Jeseníkách a Rychlebských horách. Hrozí rozvodnění toků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.