Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Mladečské jeskyně se letos poprvé promění v peklo s čerty. Rodiče dětí musí přinést seznam hříchů

V peklo s čerty se na začátku letošního prosince změní Mladečské jeskyně u Litovle na Olomoucku. Je to poprvé na Mikuláše, co zdejší podzemí obsadí pekelné bytosti. Vzhledem k omezené kapacitě je nutné si místo rezervovat dopředu.

Pekelná strašidla budou moci rodiče a děti vidět v Koněpruské jeskyni v Českém krasu a ve Výpustku v Moravském krasu. Letos poprvé se pekelné bytosti objeví také v podzemí na Olomoucku, v Mladečských jeskyních.

"Rodiče prosíme, aby čertům přinesli seznam hříchů jejich dětí a andělům balíčky s odměnou pro ně," vyzval vedoucí Mladečských jeskyní Ondřej Vlček. Mikuláš a jeho družina zde budou nadělovat v úterý 5. prosince od 17:00. Kapacita mladečského pekla je však omezena, proto je nutná telefonická rezervace na čísle 730 574 627.

"Dostal jsem letos zvláštní povolení navštívit Mladečské jeskyně a potěšit jak místní rošťáky, tak i hodné děti. Jako každý rok jsem poprosil o spolupráci své pomocníky. Andělé mi nechali vzkaz za oknem a čerti vylezli přímo z kotlin jeskyně. Pěkně nám tu nadupali a expozici ušpinili. Ještě do teď jde z podzemí cítit síra," vzkazuje Mikuláš.

Správa jeskyní upozorňuje, že u vchodu do podzemí není parkoviště, automobily proto mohou návštěvníci nechat na 600 metrů vzdáleném vyhrazeném stání v severní části obce Mladeč.

TIP NA VÝLET: Macocha není jen propast, ale i zřícenina hradu, Čertova brána nebo místo, kde se zřítil povoz

Dnes nás čeká asi čtrnáctikilometrový výlet v okolí propasti Macocha, která je největší propastí v České republice a ve střední Evropě. Celá oblast nemusí znamenat pouze prohlídku propasti a jeskyní, ale nabízí i řadu zajímavých míst v okolí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vypustek.caves.cz/Jaroslav Šanda

Štítky Mikuláš, peklo, čert, síra, Mladečské jeskyně, jeskyně, Olomoucký kraj, CHKO Český kras, Výpustek, Moravský kras, Ondřej Vlček, Mladeč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladečské jeskyně se letos poprvé promění v peklo s čerty. Rodiče dětí musí přinést seznam hříchů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.