Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Škola ve Šternberku prošla rekonstrukcí za 23 milionů, výrazně ušetří za vytápění

Cestu k výraznému snížení nákladů na vytápění otevřela ve šternberské základní škole na Olomoucké ulici rekonstrukce za více než 23 milionů korun. Pětiměsíční proces zateplení budovy financoval Olomoucký kraj a dotace z Evropské unie. V plánu je také další modernizace školy, která zajišťuje vzdělávání dětí se speciálními potřebami.

Základní školu v Olomoucké ulici ve Šternberku zřizuje Olomoucký kraj, který zajistil financování rozsáhlé rekonstrukce školních objektů. „Po rekonstrukci mají budovy zateplené stěny, střechu, došlo i na výměnu oken a dveří, další úspory a lepší tepelný komfort přinese nová rekuperační vzduchotechnika,“ uvedl Aleš Jakubec (TOP09), radní Olomouckého kraje pro oblast školství. 

Rozšířený Olodvorek se naladil na předvánoční notu, chystají se i adventní plavby s punčem

Ještě před začátkem tradičních olomouckých vánočních trhů mohou lidé v centru hanácké metropole zavítat do nazdobených prostor Olodvorku. Jedinečný vnitroblok na Dolním náměstí se již chystá na adventní atmosféru, kromě horkých nápojů láká také...

Stavební firma se pustila do práce letos v květnu, v průběhu října již probíhaly dokončovací úkony. Náklady na vytápění by pro šternberskou školu měly výrazně klesnout. „Až dosud musela každou třídu vytápět čtveřice velkých radiátorů, teď bude stačit jen jeden,“ ilustrovala mluvčí hejtmanství Alena Minxová. Při úpravě fasády se zohlednil i aspekt ochrany přírody, a to v podobě instalace speciálních hnízdících budek pro netopýry. Investice Olomouckého kraje dosáhla takřka 18 milionů korun, dalšími více než pěti miliony podpoří modernizaci dotační fond Evropské unie.

Příští rok je pro šternberskou školu v přípravě rekonstrukce elektroinstalace a otopnou soustavy. „Bude mimo jiné vybavena moderním systémem měření a regulace a umožní i dálkový monitoring a odečet energie. Projekty, jako je tento, šetří nejen krajské peníze na provoz budov, ale také životní prostředí,“ dodal krajský radní Petr Lysek (Piráti a STAN).

Na pracovišti Olomoucká 76, Šternberk škola zajišťuje vzdělávání ve třídách zřízených podle § 16 odst. 9 školského zákona pro žáky s lehkým mentálním postižením, nebo kombinací tohoto postižení s jiným handicapem, případně žáky se středním a těžkým mentálním postižením, či kombinací tohoto postižení s dalším postižením včetně poruch autistického spektra.
Zdroj: zspraktickastbk.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky Investice, rekonstrukce, zateplení, škola, úspora energie, Šternberk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škola ve Šternberku prošla rekonstrukcí za 23 milionů, výrazně ušetří za vytápění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.