Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Divadelní zážitek jako podpora v těžkých chvílích. V Olomouci probíhá projekt Zahrajte si na Ježíška

Moravské divadlo v Olomouci letos navazuje na první ročník benefičního projektu Zahrajte si na Ježíška, jehož hlavní podstatou je podpora maminek trpících poporodními depresemi a rodin, které pečují o hendikepované děti. Dárkové šeky na divadelní představení mají udělat radost lidem v nelehké životní situaci.

„Podařilo se nám navázat na pilotní projekt, který jsme zrealizovali loni v období Vánoc, a který má za cíl udělat radost tam, kde je to potřeba. Divadlo má nejen bavit, ale i pomáhat. Letos je podpora zaměřena na klienty odlehčovacích služeb, rodiče, kteří nepřetržitě pečují o své děti s hendikepem, dále na rodiny s dětmi v nepříznivé sociální situaci nebo maminky, které zasáhla poporodní deprese. To všechno jsou osoby, pro něž je návštěva divadla épřepych‘, který si normálně nemohou dovolit. Díky tomu, že divadelní šek má platnost jeden rok, si mohou návštěvu divadla dobře naplánovat a odlehčovací službu zajistit s předstihem,“ přiblížil benefiční akci Zahrajte si na Ježíška ředitel Moravského divadla Olomouc David Gerneš.

Jak se zapojit a darovat divadelní zážitek?
Dárkový šek je voucher, který má platnost jeden rok a může mít hodnotu libovolné částky.
Lze koupit online na moravskedivadlo.cz nebo v pokladně divadla.
V případě nákupu online šek přijde na zadaný email a je potřeba ho přeposlat na pokladna@mdol.cz s informací, které organizaci chce dárce šek věnovat.
V případě nákupu přímo na pokladně s dárcem vše vyřídí zaměstnanci na místě.
Pokud chce dárce obdržet potvrzení o daru, uvede v mailu nebo na pokladně, své jméno a trvalé bydliště. Po zpracování daru příslušná organizace zašle potvrzení.
Zdroj: Moravské divadlo Olomouc

Moravské divadlo tak ve spolupráci s městem Olomouc a Olomouckým krajem oslovilo několik institucí, jejichž klienty touto formou budou moct lidé podpořit. Jedná se například o Společnost pro ranou péči, organizaci Jdeme Autistům Naproti, odlehčovací službu Zet-my či Centrum pro dětský sluch Tamtam. Dárkové poukazy v libovolné hodnotě mohou zájemci koupit online či osobně na pokladně divadla až do 18. hodiny 18. prosince. Vouchery poté poputují k partnerským organizacím, kteří je rozdělí mezi své klienty. „Obdarovaní si poté sami vyberou své vysněné představení a termín, který jim vyhovuje,“ podotkla mluvčí Moravského divadla Olomouc Pavlína Dočkalová.

Radní Olomouce schválili sloučení Moravského divadla a filharmonie. Obě značky zůstanou zachovány

Radní města Olomouce schválili sloučení Moravského divadla a Moravské filharmonie, obě značky stejně jako oba orchestry zůstanou zachovány. Podle radních jde o jedinou variantu, která umožní zachování a rozvoj kulturní nabídky. Sloučením se bude...

Olomoucká kulturní instituce navázala spolupráci také s organizací Úsměv mámy, jež podporuje šťastné mateřství a ženy, kterým do života vstoupily psychické obtíže v těhotenství nebo v období po porodu. „Voucher do divadla jako dárek je pro maminky nadstandardním zpestřením denního stereotypu a vytržením z izolace, která je jedním z významných faktorů rozvoje poporodních psychických obtíží. Taková společenská událost pomůže maminkám načerpat sílu, sebedůvěru a zažít vzácný klid, který si tolik zaslouží,“ uvedla v tiskové zprávě koordinátorka a konzultantka olomoucké pobočky organizace Úsměv mámy Renata Vodičková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Alexandra Ženatá

Štítky Benefice, projekt, podpora, pomoc, divadlo, Moravské divadlo, Společnost pro ranou péči, Jdeme Autistům Naproti, Úsměv mámy, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelní zážitek jako podpora v těžkých chvílích. V Olomouci probíhá projekt Zahrajte si na Ježíška  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.