Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Veganský filet na sváteční večeři? Jídlo na rostlinném základě už zkusila více jak polovina obyvatel Česka

PR článek

V České republice již veganské produkty ochutnalo 56 procent obyvatel a obliba jídel na rostlinném základě stále stoupá. Co tak o letošních vánočních svátcích zkusit něco neotřelého a ochutnat veganskou novinku Marine-Style CRISPY FILET od Garden Gourmet? V testu spotřebitelů tento pokrm dokonce zvítězil nad rybou a pyšní se také vysokým obsahem bílkovin z pšenice a hrachu.

Podle výsledků spotřebitelských testů je CRISPY FILET chutnější než ryba. Zajímavé je i jeho složení, v řadě hodnot, například v podílu bílkovin, se vyrovná kaprovi, v množství vlákniny ho i překonává. Vedle zmíněného vysokého obsahu bílkovin (13,2 gramu na 100 gramů) vyniká také nízkým obsahem nasycených tuků.

Na přípravu stačí sedm minut 

Velkou předností CRISPY FILET je jednoduchá příprava. Upéct ho můžete v troubě předehřáté na 180 °C na slabé vrstvě oleje nebo ho do křupava osmažit na pánvi. V obou případech příprava zabere sedm minut. Jakou přílohu zvolit? Skvěle chutná třeba s bramborami, zeleninovým salátem a vyjímat se bude i na sváteční tabuli spolu s bramborovým salátem.

Skvělá volba pro lidi s alergií na ryby

Z průzkumu statista.com vyplývá, že v České republice se stravují zhruba 3 procenta obyvatel vegansky a vegetariánsky, okolo 25 procent flexitariánsky, tedy zařazují maso do jídelníčku příležitostně, a 72 procent lidí konzumuje maso denně. 

Podle průzkumů je zhruba 40 procent z těch Čechů, kteří si denně dopřejí maso, otevřeno konzumaci jídel na rostlinném základě. „Nejoblíbenějšími rostlinnými produkty v České republice jsou z naší zkušenosti rostlinné varianty, které chutnají podobně jako ty masové – například řízek nebo burger. Celosvětově pak sledujeme zvyšující se zájem o varianty přibližující se rybímu masu, ať už konzistencí či chutí. Právě proto letos přicházíme například s Marine-Style CRIPSY FILET od Garden Gourmet, který chutná jako obalovaný rybí filet. Nabízí ideální zpestření jídelníčku a je skvělou volbou pro lidi s alergií na ryby. Hodí se k tradičnímu vánočnímu bramborovému salátu, ale i k dalším přílohám z brambor,“ říká Zuzana Charvátová, brand manažerka značky rostlinných produktů Garden Gourmet.

Důležitým faktorem je pak cena. Jen desetina Čechů je rozhodnutá si za rostlinnou alternativu připlatit, a to maximálně 5 procent z ceny navíc oproti masovému produktu. Maloobchodní cena za balení CRISPY FILET o váze 180 gramů je 109,90 koruny, pokrm je dostupný v řetězci Globus.

Ze severočeské Krupky přichází šetrnější Vánoce

Obal novinky CRISPY FILET je přitom zcela recyklovatelný, plastovou vaničku lze jednoduše vytřídit do kontejnerů na plast. Novinka se vyrábí v továrně v severočeské Krupce a je součástí kampaně Garden Gourmet „Začni týden bez masa“, během které chce Nestlé ukázat lidem pestrou škálu možností, kterými mohou doplnit vyvážený jídelníček. Marine-Style CRISPY FILET je alternativou pro všechny, kteří chtějí snížit spotřebu ryb, a tím chránit diverzitu v oceánech.

V Krupce Nestlé vyrábí na 180 druhů rostlinných výrobků. Produkty odtud putují do zemí Evropské unie, Spojeného království nebo do Spojených arabských emirátů. Do receptur se využívají bílkoviny ze sóji, pšenice a hrachu. Do roku 2025 bude 100 procent využívané sóji z evropských zdrojů, u produktů pro český a slovenský trh to platí již dnes.

Nestlé je největším výrobcem potravin a nápojů na světě. Podniká ve 187 zemích světa, zaměstnává přes 270 tisíc zaměstnanců. V Česku Nestlé vyrábí ve svých závodech ZORA Olomouc a SFINX Holešov cukrovinky pod značkami Orion, Kofila, Margot, Bon Pari či JOJO a v závodě v Krupce chlazené a mražené vegetariánské pokrmy pod značkou Garden Gourmet. Na Slovensku v závodě Carpathia Prievidza vyrábí Nestlé široký sortiment kulinářských výrobků pod značkami Maggi a Carpathia.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Garden Gourmet, Marine-Style, CRISPY FILET, Nestlé, bílkovina, Česko, večeře, jídlo, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

NE JENOM čechů !!! ... My zme MORAVSKÉ NÁROD !!!

Neděle, 17. prosince 2023, 12:10Odpovědět

Veganský filet na sváteční večeři? Jídlo na rostlinném základě už zkusila více jak polovina obyvatel Česka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.