Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekStředa, 13. prosince 2023, 12:00
V České republice již veganské produkty ochutnalo 56 procent obyvatel a obliba jídel na rostlinném základě stále stoupá. Co tak o letošních vánočních svátcích zkusit něco neotřelého a ochutnat veganskou novinku Marine-Style CRISPY FILET od Garden Gourmet? V testu spotřebitelů tento pokrm dokonce zvítězil nad rybou a pyšní se také vysokým obsahem bílkovin z pšenice a hrachu.
Podle výsledků spotřebitelských testů je CRISPY FILET chutnější než ryba. Zajímavé je i jeho složení, v řadě hodnot, například v podílu bílkovin, se vyrovná kaprovi, v množství vlákniny ho i překonává. Vedle zmíněného vysokého obsahu bílkovin (13,2 gramu na 100 gramů) vyniká také nízkým obsahem nasycených tuků.
Velkou předností CRISPY FILET je jednoduchá příprava. Upéct ho můžete v troubě předehřáté na 180 °C na slabé vrstvě oleje nebo ho do křupava osmažit na pánvi. V obou případech příprava zabere sedm minut. Jakou přílohu zvolit? Skvěle chutná třeba s bramborami, zeleninovým salátem a vyjímat se bude i na sváteční tabuli spolu s bramborovým salátem.
Podle průzkumů je zhruba 40 procent z těch Čechů, kteří si denně dopřejí maso, otevřeno konzumaci jídel na rostlinném základě. „Nejoblíbenějšími rostlinnými produkty v České republice jsou z naší zkušenosti rostlinné varianty, které chutnají podobně jako ty masové – například řízek nebo burger. Celosvětově pak sledujeme zvyšující se zájem o varianty přibližující se rybímu masu, ať už konzistencí či chutí. Právě proto letos přicházíme například s Marine-Style CRIPSY FILET od Garden Gourmet, který chutná jako obalovaný rybí filet. Nabízí ideální zpestření jídelníčku a je skvělou volbou pro lidi s alergií na ryby. Hodí se k tradičnímu vánočnímu bramborovému salátu, ale i k dalším přílohám z brambor,“ říká Zuzana Charvátová, brand manažerka značky rostlinných produktů Garden Gourmet.
Důležitým faktorem je pak cena. Jen desetina Čechů je rozhodnutá si za rostlinnou alternativu připlatit, a to maximálně 5 procent z ceny navíc oproti masovému produktu. Maloobchodní cena za balení CRISPY FILET o váze 180 gramů je 109,90 koruny, pokrm je dostupný v řetězci Globus.
Obal novinky CRISPY FILET je přitom zcela recyklovatelný, plastovou vaničku lze jednoduše vytřídit do kontejnerů na plast. Novinka se vyrábí v továrně v severočeské Krupce a je součástí kampaně Garden Gourmet „Začni týden bez masa“, během které chce Nestlé ukázat lidem pestrou škálu možností, kterými mohou doplnit vyvážený jídelníček. Marine-Style CRISPY FILET je alternativou pro všechny, kteří chtějí snížit spotřebu ryb, a tím chránit diverzitu v oceánech.
V Krupce Nestlé vyrábí na 180 druhů rostlinných výrobků. Produkty odtud putují do zemí Evropské unie, Spojeného království nebo do Spojených arabských emirátů. Do receptur se využívají bílkoviny ze sóji, pšenice a hrachu. Do roku 2025 bude 100 procent využívané sóji z evropských zdrojů, u produktů pro český a slovenský trh to platí již dnes.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.