Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Olomoucké vánoční trhy patří k těm nejlepším, říkají zahraniční novináři i návštěvníci

PR článek

Slovenštinu, němčinu, polštinu a další jazyky můžete v těchto dnech zaslechnout na Vánočních trzích v Olomouci. Stovky cizinců přijíždějí v čase adventu do centra historického města, aby si užili kouzelnou atmosféru největší kulturní a společenské akce roku.

Návštěvníci nejen ze sousedních států se v hanácké metropoli objevují i díky tomu, že pořadatel trhů, Kulturní Olomouc, a organizace cestovního ruchu v regionu dělají reklamu v cizině a zvou do města zahraniční média.

Minulý týden přijeli na střední Moravu novináři z rakouských a polských televizí, rádií, portálů a časopisů, aby svoje diváky, posluchače a čtenáře navnadili k návštěvě Olomouce. „Navštívil jsem adventní trhy v Bratislavě, Krakově a dalších městech v Evropě, ale to, co jsem viděl v Olomouci, předčilo ostatní destinace,“ uvedl Albin Marciniak, polský fotoreportér a novinář, který mapuje vánoční trhy a vydává publikace o cestovním ruchu. Zahraniční novináři ocenili zejména atmosféru nasvíceného a vyzdobeného historického jádra, vzdušnost a rozložení stánků na třech místech, zajímavé atrakce pro děti i dospělé, prodejní sortiment i výběr punčů.

O víkendu zavítal na trhy i Jan Svetík se svou partnerkou ze Slovenska. „Byli jsme na trzích u nás v Bratislavě nebo Levicích, ale ty olomoucké nás úplně nadchly svou atmosférou a pohodovým přístupem prodejců i dalších lidí,“ řekl Svetík.

Velký zájem turistů vnímá i primátor města Miroslav Žbánek. „Když přijedu na opačný konec republiky nebo k našim zahraničním sousedům, často slyším, že Olomouc znají díky adventním trhům. Ukazuje se, že akce má každým rokem větší ohlas, o čemž svědčí i zájem cestovních kanceláří z domova i ciziny, které zařazují naše město do nabídky předvánočních zájezdů. To se odráží i na obsazenosti olomouckých hotelů,“ uvedl primátor.

Trhy se letos otevřely 19. listopadu a skončí 23. prosince, omezený provoz některých stánků bude až do 6. ledna. Bližší informace najdete na vanocnitrhy.eu nebo na sociálních sítích.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vánoce, vánoční trhy, Olomouc, zahraničí, Kulturní Olomouc, návštěva, akce, Miroslav Žbánek, primátor

Olomoucké vánoční trhy patří k těm nejlepším, říkají zahraniční novináři i návštěvníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.