Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Olomoucký kraj se unáší na vlně kultury a kreativity

PR článek

Zajímá vás kultura, chcete vědět kdy a kam vyrazit za kulturním zážitkem? Nebo působíte v kultuře a zajímají vás aktuální témata? V tom případě pokračujte ve čtení, kde se dozvíte, jaké možnosti využívá Olomoucký kraj ke komunikaci s kulturními nadšenci i širokou veřejností.

Olomoucký kraj prostřednictvím oddělením kultury jde se současnými trendy, kdy se v poslední době objevuje tzv. koncept kreativního města. Tento trend se rozšiřuje i na samotné kraje a hýbe celou střední Evropou. Pomocí komunikačních nástrojů se snaží rozšířit povědomí o kulturních aktualitách, zabývá se současný děním a informuje o nich širokou veřejnost. To vše se Olomouckému kraji daří díky Newsletteru a Podcastu. Jednou až dvakrát měsíčně vychází podcast o kultuře v Olomouckém kraji s názvem Promluv do ní. Veškeré díly jsou zde k dispozici. Přejeme příjemný poslech! Pokud dáváte přednost psaným aktualitám v kultuře, tak neváhejte a přihlaste se k odběru Čti o ní, kulturního zpravodaje, který od prosince 2021 vydává Oddělení kultury Krajského úřadu Olomouckého kraje. Každý měsíc přinášíme výběr toho nejzajímavějšího z dění v krajské kultuře, rozhovory s inspirativními osobnostmi či informace o možnostech čerpání krajské podpory. K odběru se můžete přihlásit na tomto odkazu.

"Rozvojem komunikačních nástrojů si slibujeme užší kontakt s kulturními aktéry v kraji, přenos dobré praxe a informovanost o pestrém kulturním dění v regionu," dodává radní pro kulturu a památkovou péči Jan Žůrek.

Olomoucký kraj také usiluje o rozvoj kulturního a kreativního vzdělávání. Spolu s Vědeckou knihovnou v Olomouci vede projekt Kreativní akademii Olomouckého kraje, jejímž cílem je posílení kompetencí pracovníků kulturního a kreativního sektoru v manažerských, komunikačních a digitálních dovednostech. Vzdělávací aktivity budou probíhat až do konce roku 2024 a to v Červeném kostele i v dalších městech na území kraje. Workshopy jsou určeny pracovníkům kulturních organizací i kreativcům z regionu. Patříte do jedné ze skupin? Pokud ano, tak neváhejte se zapojit do Kreativní Akademie. Doposud se uskutečnilo 16 workshopů, kterých zúčastnilo 224 účastníků. Největší zájem byl o 2 stejné workshopy nazvané Jak na online marketing?.

"Kreativní akademie Olomouckého kraje má být účinným nástrojem pro rozvoj kulturních a kreativních odvětví v našem regionu. V krajské kulturní koncepci si klademe za cíl rozvoj kompetencí kulturních manažerů i kreativců, což nyní postupnými kroky naplňujeme. Získané dotační prostředky významně pomůžou se startem projektu, ovšem naší ambicí je vytvořit vzdělávací platformu, která bude existovat dlouhodobě," doplnil k projektu krajský radní pro kulturu a památkovou péči Jan Žůrek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Olomoucký kraj, kultura, trend, projekt, Jan Žůrek, střední Evropa

Olomoucký kraj se unáší na vlně kultury a kreativity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.