Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Olomouc pomůže lidem v bytové nouzi. Otevírá kontaktní místo pro bydlení

Od pondělí budou moci všichni Olomoučané, kteří mají potíže spojené s bydlením navštívit nové pracoviště na Dolním náměstí. Odborníci na místě lidem poskytnou poradenství a pomoc v možnostech bydlení či pomohou s vyplněním žádostí. Kontaktní místo pro bydlení bude přístupné vždy v pondělí a ve středu.

Podle olomouckého primátora Miroslava Žbánka (ANO) lidé, kteří se do bytové nouze dostanou, často ani nevědí, co v takové situaci dělat. „Právě na tomto místě by se jim mělo pomoci dostat a jsem rád, že se nám díky evropské dotaci podařilo toto poradenské pracoviště v Olomouci zřídit,“ uvedl primátor v tiskové zprávě.

Proškolení sociální pracovníci by tak na Dolním náměstí měli zájemcům poskytnout kompletní poradenství v oblasti bydlení. „To se týká například informací ohledně sociálních dávek, možností dostupného a sociálního bydlení, ale poradí i s dalšími nesnázemi, jako jsou dluhy na nájemném či energiích nebo potíže s komunikací s pronajímateli nebo sousedy,“ vysvětlila fungování nového pracoviště náměstkyně primátora pro sociální oblast Kateřina Dobrozemská (ProOlomouc a Piráti).

Pracovníci budou podle ní také přijímat žádosti na sociální byty, povedou pořadník zájemců a budou pro ně vhodné byty vyhledávat. Nové kontaktní místo sídlí na adrese Dolní náměstí 8. Otevřené pro veřejnost bude vždy v pondělí a středu od 8 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Olomouc - Lenka Jedličková

Štítky bydlení, nouze, kontaktní centrum, Dolní náměstí, pomoc, bytová nouze

Olomouc pomůže lidem v bytové nouzi. Otevírá kontaktní místo pro bydlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.