Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Známá místa i skrytá zákoutí. Přerov už chystá nový kalendář, fotkami může přispět kdokoliv

Po snímcích od věhlasného fotografa a následně malbách od dětí ze základní umělecké školy budou jádro kalendáře města Přerova pro rok 2025 tvořit fotografie zaslané občany. Radnice už začala shromažďovat atraktivní zachycení ulic, památek a dalších míst pro výrobu kalendáře na příští rok.

V roce 2023 tvořily přerovský městský kalendář fotografie od legendárního dokumentárního fotografa a vysokoškolského pedagoga Jindřicha Štreita. Letos doprovázejí kalendária v nástěnných, stolních a kapesních kalendářích z produkce Přerova výtvarná díla žáků Základní umělecké školy Bedřicha Kozánka.

Trik falešného právníka Patricka. Žena z Hranicka s vidinou dědictví přišla o 1,5 milionu

S využitím jména kamarádky pobývající ve Francii oklamali internetoví podvodníci ženu z Hranicka, které namluvili, že její známá zemřela a odkázala jí v přepočtu více než 17 milionů korun. Důvěřivá žena plnila pokyny údajného právníka a postupně...

Pro rok 2025 by měli podle zástupců města zapátrat ve svých fotoarchivech obyvatelé či návštěvníci Přerova. „Byť jsou letošní kalendáře ještě čerstvé, my už musíme myslet na další rok. A protože máme zkušenost, že Přerované si rádi prohlížejí fotky svého města, rozhodli jsme se jim nabídnout ty nejlepší záběry, které se nám sejdou,“ říká marketérka města Jana Pivodová.

Vydařené snímky mohou lidé posílat na e-mail jana.pivodova@prerov.eu až do konce dubna, je tedy ještě i prostor vyrazit třeba na fotografickou vycházku. Podle mluvčí radnice Lenky Chalupové jsou vítána všechna roční období a jakékoliv pohledy na Přerov a jeho místní části. „Víme, které lokality jsou nejvíc fotogenické, takže se dá očekávat, že nám přijde nejvíce snímků Michalova, hradeb, Tyršova mostu, Laguny, Horního náměstí či Žebračky. My ale prosíme i o pohledy na jiná místa a zákoutí, uvítáme originální a neotřelé záběry, snímky mohou být s lidmi i bez, vítáme fotky z akcí i tichá zátiší,“ popisuje na webu města Jana Pivodová.

Každý fotograf, kterého tato výzva zaujala, může přes e-mail poslat až deset fotek a do předmětu zprávy pro lepší přehled uvést Kalendář 2025 a své jméno.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Daniela Daňková

Štítky Kalendář, focení, fotografie, město, Přerov, městský kalendář, Olomoucký kraj

Známá místa i skrytá zákoutí. Přerov už chystá nový kalendář, fotkami může přispět kdokoliv  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.