Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policisté přistihli opilou ženu za volantem. Za půl hodiny ve stejném voze boural její ještě opilejší spolujezdec

Mladou řidičku s více než jednou promile alkoholu v dechu zastavila policejní hlídka v noci u benzínové čerpací stanice v Šumperku. Strážci zákona ženě zadrželi řidičský průkaz, přibližně za půl hodiny ale policisté řešili nehodu, ve které figurovalo stejné auto. Tentokrát se pokoušel řídit dřívější spolujezdec, který zkonzumoval zřejmě ještě více alkoholický nápojů, a navíc měl i pozitivní orientační test na návykové látky.

Šumperští policisté si po jedné hodině ranní všimli vozidla Škoda Felicia vyjíždějícího z benzíny v Šumperku a rozhodli se pro kontrolu. „Když vůz zastavili, zjistili, že za volantem sedí devětadvacetiletá žena. Po kontrole dokladů ji vyzvali k orientační dechové zkoušce na alkohol. Přístroj Dräger naměřil hodnotu 1,33 promile alkoholu. Policisté mladé ženě zadrželi její řidičský průkaz a zahájili úkony pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ komentovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Po střetu s autem musel chlapec do nemocnice. Policie hledá řidičku i svědky nehody v Lipníku

Policisté vyšetřují dopravní nehodu osobního auta a chodce, ke které došlo v pondělí v Lipníku nad Bečvou. Řidička si zřejmě nevšimla chlapce na přechodu a došlo ke střetu. Žena zastavila a hocha se ptala, jestli je v pořádku. Ten odvětil, že...

 

Jenže půlhodiny po první kontrole měla se stejným vozem Škoda Felicia co do činění další policejní hlídka v sousední obci. „Tentokrát to bylo ve Vikýřovicích v momentě, kdy dřívější čtyřicetiletý spolujezdec a nyní řidič havaroval. S vozem najel na ochranný ostrůvek přechodu pro chodce, kde prorazil přední kolo. Poté vjel do protisměru a najel na vyvýšený obrubník. Na voze tak způsobil škodu za pět tisíc korun,“ sdělila mluvčí Neubauerová.

Po provedení dechové zkoušky na alkohol a orientačního testu na drogy začalo být jasné, že muž nebude mít se ženou společné pouze řízení stejného vozu, ale také právní kvalifikaci za spáchaný přečin. I on je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a také z neoprávněného užívání cizí věci. „Dechová zkouška řidiče vyšla pozitivní s výsledkem 1,83 promile. Policisté ještě řidiče vyzvali k orientačnímu testu na drogy. Ani ten nebyl negativní, ukázal přítomnost THC a amfetamin/metamfetamin. Před umístěním do policejní cely se 40letý muž podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči,“ doplnila policistka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, nehoda, alkohol, ohrožení pod vlivem návykové látky, dopravní nehoda, Šumperk, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté přistihli opilou ženu za volantem. Za půl hodiny ve stejném voze boural její ještě opilejší spolujezdec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.