Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Přerov chystá koupi dvoupatrové budovy napojené na opravované sídlo magistrátu

Přerovská radnice bude jednat o odkoupení dvoupodlažní budovy, která sousedí s aktuálně rekonstruovaným novým sídlem magistrátu. Objekt se nachází ve dvorním traktu bývalé budovy Emos a funguje v něm restaurace a další podniky. Majitel městu nemovitost nabídl za 13 milionů, částka podle vedení města souhlasí se znaleckým posudkem.

Nabízená budova na adrese TGM číslo 18 z roku 1970, které se přezdívá Hroch, je přímo navázána na sousední budovu Emos. Jde o dvoupatrovou budovu, v suterénu je původní pivnice a v prvním patře restaurace U Hrochů s kuchyní, ve druhém patře je kulečníková herna. Zastupitelstvo v pondělí schválilo záměr úplatného převodu budovy TGM 18. „Na toto téma jsme se na zastupitelstvu již bavili, i členové opozice uvedli, že by bylo vhodné nabýt tuto nemovitost. Jsem rád, že se potkal znalecký posudek i cenová představa majitele,“ komentoval na zastupitelstvu primátor Přerova Petr Vrána (ANO).

Zástupci radnice uvedli, že o propojení obou objektů se v minulosti uvažovalo, a to při přípravě projektové dokumentace na sousední administrativní budovu na adrese TGM 16, která s tím počítá. „Pokud objekt nabudeme, budeme s ním dále pracovat a budeme řešit případnou provázanost na TGM 16 včetně zadního traktu. Myslím, že je ideální doba tuto nemovitost nabýt, projektujeme nyní dvůr a nejsme ještě ve finále, lze s tím tak ještě pracovat,“ uvedl náměstek primátora Vladimír Lichnovský (ANO).

Tramvajová trať v Hodolanech potřebuje modernizaci. Vyšla by na stovky milionů

Vedení Olomouce a olomouckého dopravního podniku se zabývá otázkou potřeby nutné rekonstrukce tramvajové trati v městských částech Hodolany, Bělidla a Pavlovičky. Bez potřebného zásahu může být úsek v provozu už jen přibližně pět let. Náklady na...

Rekonstrukce pětipodlažní administrativní budovy Emos na náměstí T. G. Masaryka začala letos v lednu, na sídlo magistrátu ji má přeměnit v následujících 21 měsících. Půjde o největší rekonstrukci v novodobé historii Přerova, náklady jsou 359,5 milionu korun. Stavbu provádí pražská společnost VCES, která zakázku vyhrála ve výběrovém řízení. Město na přestavbu budovy získalo dotaci 167 milionů korun ze Státního fondu podpory investic.

Rekonstrukce 55 let starého objektu by měla skončit na podzim roku 2025, v roce 2026 se vybaví interiéry a následně se do budovy přestěhuje přibližně třetina úředníků města.

Pod architektonickou podobou budovy je podepsána společnost Anagram&Gruppa. „Tato stavba oživí centrum města. Nebude využita pouze jako magistrát, v přízemí se nabízí například prostor pro výstavy a součástí budovy bude terasa s kavárnou s výhledem na město – a to také Přerovu přinese novou atraktivitu,“ řekl již dříve architekt Jan Kudlička, který stojí za vítězným návrhem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mapy.cz

Štítky Investice, rekonstrukce, budova, EMOS, Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov chystá koupi dvoupatrové budovy napojené na opravované sídlo magistrátu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.