Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

FOTOGALERIE: Lezecké skupiny hasičů cvičily v Hranické propasti. Zachraňovali zraněného turistu

Přerovští a prostějovští hasiči cvičili záchranu zraněného turisty z Hranické propasti. Během čtyřiadvacetihodinového cvičení vyzkoušeli několik scénářů, lezeckých technik nebo pomohli fiktivnímu ztracenému houbaři.

"Jednalo se o čtyřiadvacetihodinový nedělitelný výcvik našich lezeckých skupin," uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová. Hasiči během cvičení zvládli hned několik variant scénářů na třech stanovištích. "Během trénovaných scénářů si hasiči vyzkoušeli speciální lezecké techniky a zdokonalovali se v nich," doplnila mluvčí. 

Hasiči také vaužili konstrukci mostu ve Věrovanech a pomohli houbaři, který se ztratil v turistické lokalitě Kocanda. "Vyzkoušeli si tedy i vyhledávání v nepřístupném terénu pomocí GPS a též transport zraněné osoby na velkou vzdálenost," uzavřela Balážová.

Hranická propast je s hloubkou 519,5 metru nejhlubší propastí v republice. Díky rekordní hloubce vody, která je 450 metrů, jde zároveň o nejhlubší zatopenou propast světa. Úplného dna propasti ale stále nebylo dosaženo.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, Přerov, Prostějov, cvičení, Hranická propast, výcvik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Lezecké skupiny hasičů cvičili v Hranické propasti. Zachraňovali zraněného turistu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.