Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Šternbersku vznikla dvě nová turistická odpočívadla. Vyrobili je žáci střední školy

Dvě nová odpočívadla, kde můžou turisté posedět nebo odstavit kolo, stojí u jezírka v Dalově a blízko Těšíkovské kyselky. Vznikla ve spolupráci Místní akční skupiny (MAS) Šternbersko, města Šternberk a Střední odborné školy lesnické a strojírenské. Právě žáci této školy odpočívadla navrhli a vyrobili.

„Díky letošním nadprůměrným teplotám věříme, že nejen cykloturisté či pěší využijí tato turistická odpočívadla co nejdříve a zároveň umocní vnímání přírodních krás místních částí Šterberka,“ uvedlo město na svých webových stránkách. Na přípravě nových stanovišť pro turisty se také podílela šternberská Střední odborná škola lesnická a strojírenská.

„S žádostí o realizaci odpočívadel nás oslovila MAS Šternbersko na doporučení města. V minulosti jsme totiž vyrobili odpočívadla a lavičky umístěné v Dalově a kolem rybníků v Dolním Žlebu,“ vysvětlil zástupce ředitele školy pro odborný výcvik Pavel Tichý. „Úkolu se zhostili žáci prvního ročníku oboru lesní mechanizátor pod vedením Pavla Kláska, učitele odborného výcviku,“ dodal Tichý.

Vzácný sad u Šternberka nezůstane bez péče. Na práci zesnulého ekologa navazují jeho blízcí

Dlouhou dobu byl třešňový sad na okraji Šternberku zanedbaný a zarůstal náletovými dřevinami. Vzácné místo začal před čtyřmi lety s nadšením obnovovat Jiří Beneš, činorodý sedmatřicetiletý ekolog. Loni však zasáhla nejen jeho město tragická...

Podobné projekty škola zpracovává také pro soukromníky. „Pevně doufám, že s městem Šternberk a MAS Šternbersko budeme spolupracovat i nadále,“ uzavřel zástupce.

Na vybudování nových turistických odpočívadel v Dalově a u Těšíkovské kyselky bylo použito dřevo z městských lesů. Celkové finanční náklady pak byly čtyřicet a půl tisíce korun. Finančně přispěl také Olomoucký kraj v rámci projektu MAS Šternbersko s názvem Rozvoj turistiky na Šternbersku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šternberk

Štítky Šternberk, šternbersko, odpočívadla, turisté, Dalov, Těšíkovská kyselka, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šternbersku vznikla dvě nová turistická odpočívadla. Vyrobili je žáci střední školy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.