Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zemřel olomoucký právník a patriot Kamil Andree. Uznávaný aktivní občan odešel ve věku 52 let

V dlouhém a náročném boji s vážným onemocněním podlehl ve středu olomoucký právník, patriot a činorodý občan Kamil Andree. Organizátor mnoha akcí, námořník, muzikant i zapálený diskutér zemřel ve věku 52 let.

Advokát a insolvenční správce Kamil Andree provozoval v Olomouci svou vlastní kancelář, věnoval se také organizování celé řady společenských akcí. Pořádal například tradiční Olomoucký špacír, coby nadšený jachtař se angažoval také v pořádání olomouckých námořnických plesů a v mnoha dalších aktivitách. Jako kytarista hrál i v několika kapelách se svými přáteli.

Mohelnice truchlí. O víkendu zemřel zakladatel legendárního Dostavníku Pavel Aligátor Nenkovský

V sobotu zemřel zakladatel a organizátor populárního Mohelnického dostavníku Pavel Aligátor Nenkovský. Do countryového nebe odešel ve věku nedožitých 73 let. Poslední rozloučení se koná ve čtvrtek v chrámu Páně svatého Tomáše Becketa v Mohelnici.

„Olomouc je můj osud. Celý život od narození, přes dospívání, vzdělání, profesi i rodinu. Ideální místo pro život, které poskytuje vše potřebné. Žijeme v kulisách krásné historické moravské metropole obkroužené parky a moderními čtvrtěmi uprostřed úrodné Hané a podhůří Jeseníků,“ uvedl Kamil Andree při své kandidatuře ve volbách za koalici SPOLU.

Byl rovněž zaníceným a respektovaným diskutérem a glosátorem řady témat veřejného života nejen v hanácké metropoli.

Zpráva o odchodu uznávaného a přátelského člověka zasáhla mnoho jeho blízkých, kamarádů i známých, kteří vyjádřili svůj smutek.

„Byla témata, na kterých jsme se neshodli, někdy i ostře neshodli, ale debata s ním vždycky měla úroveň a obsah. Všechen ten blázinec posledních let nás nakonec svedl na společnou kandidátku a bylo fajn zjistit, že nás spojuje mnohem víc než jenom společné roky školní docházky. Dneska Kamil odešel, ta dlouhá svinská nemoc ho nakonec udolala. Budeš mi chybět, kapitáne,“ napsal k odchodu přítele olomoucký zastupitel a podnikatel Jan Holpuch (SPOLU).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto spolujsmeolomouc.cz

Štítky Úmrtí, Kamil Andree, právník, patriot, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel olomoucký právník a patriot Kamil Andree. Uznávaný aktivní občan odešel ve věku 52 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.