Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Šumperské Muzejíčko přivítalo sto tisíc návštěvníků. Děti ze školky v Libině dostaly leporelo, odznak a dort

Šumperské Muzejíčko přivítalo sto tisíc návštěvníků. Ve městě funguje už osm let a nebýt covidových roků 2020 a 2021, mohlo magickou hranici pokořit ještě dříve. Jubilejním návštěvníkem bylo jedno z dětí z mateřské školy v Libině, které se přišly podívat na úspěšnou výstavu Vesmírná herna.

Muzejíčko při Vlastivědném muzeu v Šumperku se slavnostně otevřelo 5. února 2016. "Už před tímto datem se v šumperském muzeu konávaly výstavy zaměřené především na děti, které dosahovaly vysoké návštěvnosti. V té době také vznikala první specializovaná dětská muzea. Tak se zrodil plán zkusit vytvořit dětské muzeum i ve skromnějších podmínkách v Šumperku," popsala začátky Pavla Hajtmarová z Vlastivědného muzea v Šumperku.

Pro Muzejíčko bylo vyhrazeno přízemí východního křídla budovy, kde je velký bezbariérový výstavní prostor, navíc volně propojený s nádvořím. Tam mohou být venkovní aktivity. K dispozici je i místnost pro maminky s kojenci.

"Muzejíčko vznikalo s představou, že dětem poskytne bezpečné prostředí, v němž si budou moci pohrát, zasoutěžit nebo vyzkoušet dnes už zapomenuté činnosti, kde se dozvědí něco nového a které je nenásilnou formou bude vychovávat k návštěvě muzeí," uvedla Hajtmarová.

Mjuzejíčko tak nabízí specializované expozice pro děti a originální instalace s mnoha interaktivními prvky. Ročně se zde konají přibližně tři výstavy, každou v průměru navštíví několik tisíc návštěvníků. Rekordní byl loňský rok, kdy Muzejíčko navštívilo více než sedmnáct tisíc dětí a dospělých a konala se zde i dosud nejúspěšnější výstava Pohádky v Muzejíčku, kterou shlédlo přes devět tisíc lidí.

"Jubilejního návštěvníka Muzejíčko přivítalo během úspěšné výstavy Vesmírná herna. Stalo se tak při návštěvě dětí z mateřské školy v Libině. Školka při této příležitosti obdržela pamětní diplom, každé z dětí dostalo také leporelo O malém kosmonautovi a odznak s Vesmírnou hernou. Co ale děti ocenily asi nejvíc, mohly si pochutnat na slavnostním dortu," dodala Hajtmarová.

Šumperk ocenil tři školáky, kteří duchapřítomně pomohli zraněnému muži. Silně krvácel z hlavy

Město Šumperk ocenilo tři mladé hrdiny, kteří pomohli zraněnému krvácejícímu muži. Čestné uznání starosty dostali zdejší školáci Samuel a Ivana Čipčalovi a Renata Marcela Giňová. Ocenění dostala také Adéle Kašparová a strážníci za záchranu...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vlastivědné muzeu v Šumperku

Štítky Muzejíčko, návštěvník, jubileum, děti, výstava, muzeum, Vlastivědné muzeum v Šumperku, herna, Libina, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperské Muzejíčko přivítalo sto tisíc návštěvníků. Děti ze školky v Libině dostaly leporelo, odznak a dort  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.