Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Chcete ponožky s dírou? V Hranicích koupíte speciální suvenýry

Turistické informační centrum v Hranicích na Moravě si pro blížící se turistickou sezonu připravilo několik nových suvenýrů. Jsou mezi nimi ponožky, magnety, hrnky nebo samozřejmě tradiční turistické známky. Některé suvenýry najdou turisté i v informačním centru Hranické propasti v Teplicích nad Bečvou.

Po delší době se do nabídky suvenýrů vrátilo pexeso. „Nejen turisté jistě ocení, že pexeso zobrazuje ta nejhezčí a nejzajímavější místa v Hranicích a okolí. Velké oblibě se také těší hrníčky. Těch není nikdy dost a proto máme dva nové motivy. Jeden s naším zámkem a druhý s Hranickou propastí,“ vysvětlila v tiskové zprávě referentka turistického informačního centra Lenka Bíbrlíková.

Propagaci místní propasti, pojali v centru originálně. Návštěvníci si mohou pořídit ponožky nebo plátěnou tašku s dírou, jakou svět neviděl. „Ne, nebojte, žádné poškozené zboží nenabízíme. Jde jen o vtipný odkaz na naši světovou raritu, Hranickou propast. Tak jako propast, i tyhle ponožky a tašky nikde jinde než u nás nenajdete. To z nich dělá také raritu,“ dodala s úsměvem Bíbrlíková.

Až dvojnásobek cestujících. Novou podobu dopravního terminálu v Hranicích určí architektonická soutěž

Až dvojnásobný počet cestujících by mělo v budoucnu odbavovat nádraží v Hranicích, které se má stát jedním z klíčových dopravních uzlů klasické i vysokorychlostní železnice na Moravě. Správa železnic a vedení města rozvíjí koncept vytvoření...

V centru turisté najdou také dvě knihy. Minulé Hranice 2 od Jiřího J.K. Nebeského. „Během prohlížení fotografií si starší ročníky zavzpomínají, jak město vypadalo dříve. Ti mladší budou žasnout nad tím, jak moc se za těch několik desetiletí město proměnilo,“ vysvětlila referentka. Kniha Příběh teplické kyselky zase přibližuje historii lázní nebo hlubiny Zbrašovských jeskyní.

Mezi další drobnosti, které mohou potěšit nejen turisty patří samozřejmě tradiční turistické známky nebo čím dál oblíbenější vizitky. „Dále magnetky, které jsou velice populární napříč všemi generacemi. Fanoušci dynamické chůze se sportovními hůlkami jistě ocení turistické odznáčky nebo máme také keramický zvoneček či náprstek s motivem hranického zámku,“ uzavřela výčet Bíbrlíková.

Nové upomínkové předměty najdou turisté v informačním centru na Pernštejnském náměstí i v informačním centru Hranické propasti na vlakovém nádraží v Teplicích nad Bečvou. Tam je v dubnu otevřeno ale pouze o víkendech mezi 9. a 16. hodinou. Kompletní otevírací doby obou turistických center jsou k nalezení na webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Hranice na Moravě, turistické informační centrum, TIC, suvenýry, ponožky, Hranická propast

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete ponožky s dírou? V Hranicích koupíte speciální suvenýry  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.