Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Farmářské trhy v Přerově si dají pauzu, na náhradní dějiště si zákazníci cestu nenašli

Kvůli probíhající přestavbě rozlehlé budovy na náměstí T. G. Masaryka v Přerově došlo k přesunutí tradičních farmářských trhů na nedaleké Horní náměstí. Na novou lokalitu si ale zákazníci nezvykli a podle zástupců radnice skončily dubnové trhy fiaskem. V květnu se pravidelná prodejní akce už konat nebude.

Město Přerov pořádá ve spolupráci s Agrární komorou farmářské trhy už osmým rokem, dějištěm dosud bylo náměstí T. G. Masaryka. V březnu a dubnu se ale kvůli rekonstrukci budovy na adrese TGM 16 tradiční akce přesunula na Horní náměstí. Na nové tržní místo si ale Přerované nezvykli a organizátoři upravují harmonogram trhů. „Rozhodli jsme se, že nebudeme prodejcům prohlubovat ztrátu, takže květnové trhy se ruší. Ty červnové budou ještě na Horňáku, pak budeme jednat o tom, zda probíhající stavební práce budou už v takové fázi, aby se na podzim mohly trhy vrátit na tradiční místo,“ informoval na webu města primátor Přerova Petr Vrána (ANO).

Inspekce zavřela pivnici v Přerově. Soupis nedostatků měl 17 odrážek

Po kontrole Státní zemědělské a potravinářské inspekce musela zavřít pivnice Moravská orlice nedaleko přerovského autobusového nádraží. V podniku zaznamenali inspektoři plíseň na zdech i stropě, nečistoty, poškození stěn i absenci teplé vody.

Podle zástupců Okresní agrární komory se změna lokality nesetkala s úspěchem, naopak zájem poklesl velmi výrazně. „Prodejci tam postávali a neprodávali. Myslela jsem si, že si všichni zvyknou na nové komornější prostředí, ale nepomáhá nic. Na TGM byly fronty u vlčnovských koláčků nebo u dalších pekařů, teď odváželi výrobky zpátky – nešťastní, že promarnili celý den, a ještě prodělali na benzínu. Starší návštěvníci si stěžují, že je to do kopce, jsou tam kočičí hlavy, nerovný terén a jim se tam špatně chodí,“ komentovala Jana Neradilová z Okresní agrární komory.

Trhy naplánované na 9. května tak v Přerově neproběhnou. V červnu se ale na Horní náměstí opět vrátí. „S prodejci se podařilo dohodnout, že alespoň 13. června podle plánu přijedou a nabídnou své tradiční zboží – od potravin až po rukodělné výrobky,“ řekla vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná.

V průběhu letních prázdnin se farmářské trhy nekonají, na podzim by se už v závislosti na postupu přestavby magistrátní budovy mohly vrátit zpět na své tradiční místo.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky Trhy, tržiště, prodej, zboží, farmářské trhy, Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Farmářské trhy v Přerově si dají pauzu, na náhradní dějiště si zákazníci cestu nenašli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.