Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Dolní náměstí dnes a zítra ovládnou tradiční Olomoucké vinné slavnosti. V sobotu proběhne velká degustace

Dolní náměstí dnes a zítra ovládnou Olomoucké vinné slavnosti. Představí se 36 vybraných vinařství, chybět nebude degustace a doprovodný program. Tradici vinných domů a vinných trhů ze 17. století si Olomouc připomíná již od roku 2012.

"Olomoucká vinná společnost jako organizátor se snaží v tyto dva dny dát možnost návštěvníkům nejenom ochutnat, ale také zakoupit si vína za sklepní ceny. A pečlivě vybírá vinařství. Letos se jich přihlásilo přes osmdesát, a z toho bylo vybráno na jarní termín 36 vinařství," uvedla Jana Šubová, zástupkyně organizátora slavností, Olomoucké vinné společnosti.

Již na začátku letošního roku proběhla soutěž vín NEBE V HOBE, které se zúčastnilo 55 vzorků. Vína s vysokým bodovým hodnocením, která dostala ocenění, budou přímo u vinařů označena. Celkovým šampionem byl Ryzlink vlašský z vinařství Gertner, v červených vínech to byl Zweigeltrebe od Petra Marady z Mikulčic . 

Na slavnostech návštěvníci ochutnají také vína regionálních vinařů, připravený je doprovodný program, vinná tombola, muzika a velká sobotní degustace vinařů před podiem.  

"Návštěvníci si budou moci zakoupit skleničky, na kterých jsou rysky pro objem 0,05 a 0,1 litru. Mohou si také donést skleničky z předchozích let a pouze si přikoupit samolepku, kterou přispějí na organizaci a kulturní program," dodala Šubová.

Olomoucký šéf Heneš uvařil pro zaměstnance fakultní nemocnice. V soutěži loni oslnil i Pohlreicha

V zaměstnanecké jídelně Fakultní nemocnice i letos pokračuje projekt, při kterém pro zdravotníky a další pracovníky připravují obědy známé osobnosti gastronomie. S týmem stravovacího provozu se tentokrát pustil do práce úspěšný šéfkuchař Petr...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucká vinná společnost/Martin Pelíšek

Štítky slavnost, degustace, vinařství, víno, Mikulčice, Olomouc, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dolní náměstí dnes a zítra ovládnou tradiční Olomoucké vinné slavnosti. V sobotu proběhne velká degustace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.