Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Svět je v pohybu. Překotnými změnami vás v Ostravě provedou egyptolog Miroslav Bárta, historik Martin Kovář a moderátor Michal Půr

PR článek

Egyptolog Miroslav Bárta, historik Martin Kovář a novinář Michal Půr provozují úspěšný podcast Nový svět, kde se posluchače snaží provádět složitou realitou dneška. Všichni tři zároveň vyráží na turné s živými vystoupeními Nový svět: zrození. V Ostravě se s nimi v Multifunkční aule Gong mohou zájemci potkat v neděli 23. června večer.

Není pochyb o tom, že v současné době žijeme v opravdu historických časech. Světový řád se dramaticky mění, unipolární svět střídá svět multipolární, změny takového rázu se neobejdou bez otřesů, nejistot, regionálních kolapsů a válek. Rodí se nový systém a nutně nemusí být špatný, ani dobrý. O tom všem mluví profesoři Miroslav Bárta a Martin Kovář spolu s moderátorem Michalem Půrem ve svém úspěšném podcastu Nový svět.

Ve společných pořadech se dotýkají takových témat, jako jsou například globalizace, Rwanda, nedávný teroristický útok v Moskvě nebo Ramanád. Přinášejí však zdánlivě i odlehčená témata třeba o nejslavnějším agentu Jejího Veličenstva s číslem 007, s právem zabíjet, legendárním Jamesi Bondovi. V průběhu let se totiž stal fascinujícím fenoménem, a to nejen literárním a filmovým, ale i historickým, módním, sportovním a automobilovým. Proč je dnes James Bond nedílnou součástí britské národní identity a proč jí bude i nadále, objasňuje jeden z posledních podcastů s příznačným názvem Jmenuji se Bond. James Bond.

Egyptolog Bárta, historik Kovář a moderátor Půr do současné doby natočili již přes šest desítek pokračování a všechna klíčová a zajímavá témata se rozhodli svým posluchačům vysvětlovat také naživo. "Zamíříme do Brna, Ostravy, Prahy a Olomouce. Myslím, že větší plány naživo už letos mít nemůžeme," uvedl známý egyptolog Bárta. 

V Ostravě se přednáška s názvem Nový svět: zrození uskuteční v Multifunkční aule Gong v neděli 23. června v 19 hodin. Vstupenky je možno už dnes koupit na webových stránkách

"Jsme moc vděční za podporu našich posluchačů. A je jich opravdu hodně. V plánu například máme vydávat náš podcast paralelně také anglicky," slibuje egyptolog Bárta.

Ohodnoť článek

Štítky přednáška, Nový svět, podcast, egyptolog, Miroslav Bárta, Martin Kovář, Michal Půr, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svět je v pohybu. Překotnými změnami vás v Ostravě provedou egyptolog Miroslav Bárta, historik Martin Kovář a moderátor Michal Půr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.