Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

VIDEO: Olomouc bude dražit nájmy pro další byty. V nabídce je i čtyřpokojový mezonet

Pro další dvě nemovitosti z městského bytového fondu bude Olomouc hledat nájemní formou elektronické aukce. Nový způsob určování ceny nájemného využije město pro menší byt na ulici Kosmonautů a také pro čtyřpokojovou jednotku v bytovém domě v Neředíně. Nabídka by se podle zástupců radnice měla dál rozšiřovat.

Zájemci o bydlení v městském bytě mají možnost přihlásit se do dražby nájemného pro menší byt o dispozici 1+1 na třídě Kosmonautů 12 a také do rozlehlejšího bytu 4+1 na adrese U Letiště 6. Podrobnější informace včetně prezentačních videí jsou k dispozici na webu Správy nemovitostí Olomouc.

„Do aukce nájmu městských bytů se může přihlásit kdokoliv starší 18 let. Podmínkou je, že dražitel musí dražit nájem bytu sám pro sebe, to znamená, že v bytě pak musí sám bydlet. Zájemce doloží skutečnosti vyžadované pravidly, složí jistinu do aukce nájmu ke konkrétnímu bytu a pak dostane přístupová práva do dražební aplikace. Vyvolávací výše nájemného bude 150 Kč za metr čtvereční na měsíc, což je asi o stokorunu méně, než činí komerční pronájmy ve městě,“ uvedla Lenka Jedličková z marketingového oddělení olomouckého magistrátu.

Správa nemovitostí Olomouc má na starosti přibližně 1500 bytů v majetku města, které jsou rozdělené do různých kategorií. Pro aktuálně nabízenou dvojici bytových jednotek se rozběhne online registrace zájemců v úterý 28. května od 10 hodin a přihlášky bude příslušné pracoviště přijímat až do 12. června do 10 hodin. „Registraci určitě nenechávejte na poslední chvíli, protože zájemce musí v této lhůtě stihnout vyplnit přihlášku, doložit potřebné doklady, odstranit případné nedostatky a složit jistinu. Samotná elektronická aukce pak proběhne v úterý 18. června,“ doplnila Jedličková.

Pět tisíc na kroužky i tábory. Olomouc dál přijímá žádosti o příspěvky z fondu pomoci dětem

Dva a půl milionu korun vyčlenilo pro letošní rok město Olomouc do takzvaného fondu pomoci olomouckým dětem, ze kterého mohou rodiny s nižšími příjmy získat podporu na mimoškolní aktivity dětí. Příspěvky je možné uplatnit na doučování, kroužky i...

Vítěz aukce získá nájemní smlouvu na jeden rok s možností prodlužování až na celkovou dobu 10 let. Cena nájmu z dražby bude platná po dobu pěti let, poté jí může Rada města Olomouc, v rámci omezení daných občanským zákoníkem, navýšit. Kromě plnoletosti či složení kauce musí zájemce splnit i další požadavky. „Je to jednoduché, je to transparentní a je to pro každého, kdo splní nastavené podmínky. Patří mezi ně – žádné exekuce, žádné dluhy vůči městu, včetně Správy nemovitostí nebo Dopravního podniku, a žádné problémy s nájmem městského bytu v minulosti,“ dodala na webu města náměstkyně primátora Kateřina Dobrozemská (ProOlomouc a Piráti).

Ohodnoť článek

Foto Správa nemovitostí Olomouc | Zdroj Video - Správa nemovitostí Olomouc

Štítky dražba, aukce, nájem, byt, pronájem, Olomouc, bydlení, Správa nemovitostí Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Olomouc bude dražit nájmy pro další byty. V nabídce je i čtyřpokojový mezonet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.