Počasí dnes25 °C, zítra32 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Jak bude vypadat kruhový objezd u Strojaře? Přerované mohou rozhodnout

Město Přerov v posledních letech revitalizovalo už několik kruhových objezdů v celém městě. Letos na podzim začne obnova kruhové křižovatky ulic Velká Dlážka, Palackého, nábřeží Rudolfa Lukaštíka a nábřeží Dr. Edvarda Beneše. O podobě rondelu mohou rozhodovat občané ve veřejné anketě.

Navrženy jsou čtyři možné varianty řešení prostoru uprostřed kruhového objezdu. „Každá nabízí jiný příběh, jinou skladbu rostlin i vizuální efekt,“ vysvětlil v tiskové zprávě náměstek primátora Miroslav Dohnal (Pomáháme městu - ODS). První návrh by například po obvodu objezdu ponechal současný skalník a střed by vyplnil trvalkový a štěrkový záhon s cibulovinami a trvalkami.

Druhá varianta pracuje se štěrkovým záhonem, cibulovinami a trvalkami bez další zeleně. Prostor by se tak v čase měnil a navazoval na vzhled ulice Palackého.

Přerovská smuteční síň projde opravou. Uzavře se na celý rok

Přesně rok by měla trvat oprava smuteční síně na přerovském městském hřbitově. Dělníci by měli na opravě začít pracovat během letošního podzimu. Opraveny budou obřadní prostory, část pro nejbližší pozůstalé, ale i technické zázemí nebo...

Třetí varianta řešení kruhového objezdu zase počítá s ponecháním skalníku. „Střed by vyplnily vysoké keře zajímavé svým vzhledem nebo kvetením v neobvyklou dobu. Doplněny by byly cibulovinami a trvalkami, které by dominovaly v období, kdy cibuloviny ještě nebo už nekvetou,“ přiblížila jednu z možností Jana Pivodová z oddělení marketingu přerovského magistrátu.

„Ve čtvrté variantě zůstává po obvodu stávající skalník. Do středu rondelu by se osadily akátové kůly. Po kůlech by se pnuly rostliny a výzdobu kolem kůlů by doplnily trvalky,“ vysvětlila Lenka Zábojníková z městských Technických služeb. Kůly by měly podle ní evokovat chmelařskou tradici a zároveň vytvářet netradiční prvek.

Online intimní chvilky se změnily ve vydírání. Muž z Přerovska přišel o 16 tisíc korun

Ve značně nepříjemný zážitek se vyvinula návštěva internetových stránek s erotickou tématikou pro muže středního věku z Přerovska, který na webu komunikoval s neznámou osobou. Ve virtuálním prostředí muž poslal cizímu člověku své choulostivé fotky...

Město chce s revitalizací kruhových objezdů pokračovat i v budoucnu. „V příštím roce bychom se chtěli zaměřit na okružní křižovatku u malého Tesca a obchodu Lidl. Záležet ale bude na investičních možnostech města,“ uzavřel náměstek Dohnal.

Svého favorita mohou občané volit až do konce června. Každý hlasující má k dispozici jen jeden hlas. Všechny návrhy i samotné hlasování občané najdou na webových stránkách munipolis.cz.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Přerov, hlasování, kruhový objezd, u Strojaře, rondel, anketa, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak bude vypadat kruhový objezd u Strojaře? Přerované mohou rozhodnout  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.