Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Skály Indie, Evropa, Žíznivá nebo Hřebenáč. Macocha a její okolí nabízí zajímavá místa

Okolí propasti Macocha nejsou jen jeskyně. Celá oblast nabízí velké množství krásných, ovšem méně známých míst, jako jsou například skály a vyhlídky, které se dnes vydáme prozkoumat.

Další tipy na výlety od Jakuba Holuba jsou také na instagramu.

Auto parkujeme na parkovišti, které se nachází jen pár metrů od propasti a které je přes sezónu zpoplatněno. Z parkoviště se podle směrovek vydáme na vyhlídku na horním můstku a poté sejdeme po červené turistické značce k rozcestníku Pod Salmovkou. Tento úsek je lehce náročnější, terén je kamenitý a některé úseky zvlášť po dešti mohou klouzat.

Od rozcestníku se držíme stále červené směrem do kopce až do městyse Sloup. Tento úsek má příjemných šest kilometrů a nalezneme na něm spoustu zajímavých a krásných míst. Objevíme například sklání útvar Okna, jeskyně U Žida, jeskyně Sedmnáctka a další. Budeme procházet národní přírodní rezervací, kde je ze zákona zakázán přístup k místům mimo schválené turistické značení.

Přímo ve Sloupu pak nalezneme jeskyni Kůlna a Sloupsko-šošůvské jeskyně. Otevírací dobu a cenu vstupného doporučuji ověřit na oficiálním webu. Dále zde nalezneme také skály Indie, Evropa, Žíznivá, Otec, matka, syn a skálu Hřebenáč. Většina těchto skal je využívána k horolezectví.

Jakmile si projdeme všechna tato místa, vrátíme se stejnou cestou zpět až k rozcestníku U Dubu, sejdeme na žlutou turistickou značku a pokračujeme tři kilometry nenáročným lesním terénem až k vyhlídce Koňský spád. O necelý kilometr dále nás čeká propast Macocha a její vyhlídka na dolním můstku. Teď už jen vystoupáme zpět na parkoviště a můžeme vyrazit domů. 

TIP NA VÝLET: Okolí města Odry nabízí spoustu možností na nenáročný, ale krásný výlet s výhledy a studánkou

Okolí města Odry nabízí spoustu možností na nenáročný výlet. Nejdříve vyrazíme na rozhlednu Veselská, která se nachází u obce Veselí. U rozhledny je vybudované parkoviště, které je zdarma. Tady náš výlet začíná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Holub

Štítky tip na výlet, turistika, propast, Indie, Evropa, jeskyně, skála, vyhlídka, turistická značka, Macocha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Skály Indie, Evropa, Žíznivá nebo Hřebenáč. Macocha a její okolí nabízí zajímavá místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.