Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Úterý 16. července 2024  |  Svátek má Luboš
Bez reklam

Investice do apartmánů v Albánii: Deset důvodů, proč se vyplatí

Investice do nemovitostí je vždy zásadním krokem a Albánie se stává jednou z atraktivních destinací pro tento účel. Albánie zažívá boom v oblasti turismu i infrastruktury, což dělá z této země ideální místo pro investování do apartmánů. Zde je 10 důvodů, proč byste měli zvážit investici do apartmánu v Albánii.

1. Příznivé ceny nemovitostí

Ceny apartmánů v Albánii jsou velmi příznivé. Apartmány přímo u moře můžete pořídit již od 2 milionů korun, což je mnohem nižší cena v porovnání s jinými středomořskými destinacemi.

2. Strategická lokalita

Albánie se nachází na strategické poloze v blízkosti Itálie a Řecka, což ji činí snadno dostupnou pro evropské turisty. Plánované rozšíření infrastruktury, jako je nová železniční trať mezi letištěm v Tiraně a přístavním městem Durrës, ještě zvýší její atraktivitu.

3. Rozvoj nových projektů

V Albánii se chystá spousta nových projektů, které zvýší její potenciál. Například v Durrësu se staví nová marina v rámci Dubajského projektu, která zahrne jachty, kanceláře, hotely a obchody. To zaručuje růst hodnoty nemovitostí v této oblasti.

4. Potenciál pro pronájem

Pokud plánujete apartmán pronajímat, Albánie nabízí širokou škálu možností. Můžete si pořídit apartmán s následnou správou nemovitosti a pronájmem, což vám zajišťuje bezstarostný příjem.

5. Široká škála apartmánů

Na trhu je k dispozici široká škála apartmánů, od luxusních přímo u moře až po cenově dostupnější varianty ve vzdálenosti několika set metrů od pláže. To umožňuje flexibilitu při výběru dle vašich potřeb a finančních možností.

6. Stoupající turistický ruch

Albánie zažívá nárůst turistů díky krásným plážím a bohaté kultuře. Tento trend zvyšuje poptávku po krátkodobých pronájmech, což může být velmi výhodné pro investory do nemovitostí.

7. Atraktivní pro první návštěvníky i stálé hosty

Existují dvě hlavní skupiny hostů, kteří využívají pronájem apartmánů v Albánii. První skupina jsou turisté, kteří do Albánie přijíždějí poprvé a preferují apartmány s výhledem na moře. Druhá skupina jsou stálí návštěvníci, kteří již zemi znají a nepotřebují bydlet přímo u pláže, což rozšiřuje možnosti pronájmu.

8. Delší sezóna v některých oblastech

V oblastech jako je Durrës a jeho okolí je sezóna na pronájem delší než na jihu země. To znamená vyšší potenciál pro celoroční výnosy z pronájmu.

9. Budoucí infrastrukturní projekty

Plánované projekty jako nové letiště na jihu Albánie ve Vloře zvýší dostupnost a přitažlivost této oblasti pro turisty, což může zvýšit hodnotu nemovitostí v těchto lokalitách.

10. Osobní užitek

Investiční apartmán v Albánii může sloužit nejen jako zdroj příjmu, ale také jako skvělé místo pro vaši vlastní dovolenou. Albánie nabízí krásné pláže, přírodní scenérie a bohatou historii, což z ní činí ideální destinaci pro odpočinek.

Závěr

Investování do apartmánu v Albánii se vyplatí díky příznivým cenám, rozvoji infrastruktury, rostoucímu turismu a mnoha dalším faktorům. Bez ohledu na to, zda hledáte investici pro pronájem nebo místo pro vaši vlastní dovolenou, Albánie nabízí širokou škálu možností, které stojí za zvážení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavla Mynářová

Štítky Albánie, byt, investice, nemovitost, projekt, pláž, moře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investice do apartmánů v Albánii: Deset důvodů, proč se vyplatí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.