Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Jak zabezpečit dům před dovolenou? Nedávejte zlodějům zbytečné informace

S příchodem letních měsíců a s plánováním dovolených je důležité nezapomínat na zabezpečení domovů. V době, kdy majitelé užívají volno, jsou zloději a nenechavci také aktivní. Často cílí na domy a byty, které působí opuštěně.

Zamykání dveří a oken je samozřejmostí, a to nejen při odchodu z domu, ale i při pobytu doma. I krátká nepřítomnost může znamenat příležitost pro zloděje. „Je důležité nezanechávat okna na tzv. mikroventilaci, protože i takové 'zabezpečení' může být pro zloděje snadno překonatelné,“ vysvětluje na webu tisková mluvčí policie Veronika Hodačová.

Nedávejte zlodějům zbytečné informace

O své dovolené a nepřítomnosti je dobré informovat pouze lidi, kterým důvěřujete. Zajistění, že někdo spolehlivý pravidelně vybírá poštu a občas větrá, může pomoci udržet zdání přítomnosti. „Sdílení plánů na sociálních sítích nebo zanechávání klíčů na 'tajných' místech jako pod rohožkou může být riskantní. Klíče je lepší svěřit osobě, které se věří,“ dodává policie.

Kromě toho policie doporučuje zpřehlednit a nasvítit okolí svého domu. To sousedům ulehčí práci v případě, že na pozemku uvidí někoho, kdo tam nemá co dělat. Velice důležité je také uklidit zahradu. V tomto případě platí, že jde zloděj nejprve po věcech, které jsou snadno přístupné nebo které vidí na první pohled.

„Tato jednoduchá opatření mohou významně snížit riziko nežádoucích návštěv a umožnit majitelům domovů užívat si dovolenou s menšími starostmi,“ dodává Hodáčová.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky policie, okno, zabezpečení, dovolená, rodinný, dům, bezpečí, okna, dveře, kamery, krimi, zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak zabezpečit dům před dovolenou? Nedávejte zlodějům zbytečné informace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.